Veszélyben a bálna- és delfinfajok több mint fele

2020. október 11.

Hírek

Több mint 350 tudós és természetvédő írta azt a felhívást, amely szerint a bálna és delfinfajok több mint fele veszélyben van, két faj pedig a kihalás szélén áll. A szakértők az állatok kihalása elleni globális fellépés fontosságára hívják fel a figyelmet nyilatkozatukkal.

A tengerek óriásait is kiirthatja a mikroműanyag

2018. február 5.

Hírek

A tengerek óriásait, a bálnákat, cápákat, rájákat veszélyeztetik a műanyag mikroszemcsék, amelyekből naponta akár több százat is lenyel némelyik egyed – figyelmeztetett egy nemzetközi kutatócsoport. A mikroszemcsék öt milliméternél kisebb műanyagdarabkák, melyek az óceánok és tengerek élővilágát veszélyeztetik.

Egymillió dollár tiltott bálnavadászatért

2015. november 19.

Hírek

Egymillió ausztrál dolláros (208 millió forintos) bírság megfizetésére kötelezte az ausztrál bíróság azt a japán bálnavadász-vállalkozást, amely védett területen ölt meg bálnákat.

Így született az 57 kilós bébi

2015. május 22.

Hírek

Egy 20 éves beluga bálna anya gond nélkül világra hozta nőstény gyermekét május 10-én, az amerikai anyák napján. Szülőakváriumi videó.

Miért karamboloznak a kék bálnák?

2015. május 9.

Hírek

Egy amerikai kutatás eredményei szerint az óceán legnagyobb állataiként a kék bálnák nem tettek szert védekező magatartásra. Az új információk magyarázatot nyújthatnak arra, miért védtelenek a közlekedési balesetekkel szemben.

Ritka bálna teteme Ausztráliában

2015. április 15.

Hírek

Az elhullott emlősre a nyugat-ausztráliai Exmouth városa közelében, egy félreeső partszakaszon találtak rá, miután az Olwyn trópusi ciklon végigsöpört a régión.