Miért fontos a bálnaürülék?

2023. december 22.

Hírek

Gondoltad volna, hogy a bálnaürülék rendkívül fontos a tengeri élővilág fenntartásában és az éghajlatváltozás mérséklésében? A bálnaürülék ugyanis segítheti a fitoplankton, a vízi táplálékhálózat alapját képező apró növények növekedését.

Újabb Miyawaki-erdő zöldíti Ferencvárost

2023. december 17.

Hírek

Idén karácsonykor nem csak a fenyő jut főszerephez: 240 őshonos és ellenálló fa- és cserjefajt számláló Miyawaki minierdő ültetésével folytatta a tavalyi projektjét a Zwack Unicum a FŐKERT Nonprofit Zrt.-vel, és a 10 millió Fa Alapítvánnyal karöltve.

Ámbráscet rezervátumot hoz létre Dominika

2023. november 15.

Hírek

A Dominikai Köztársaság bejelentette, hogy létrehozzák a világ első ámbráscet rezervátumát. Ennek értelmében Roosevelt Skerrit miniszterelnök bejelentette, hogy betiltják a kereskedelmi halászatot, és nagy hajók sem közlekedhetnek a sziget nyugati partjaihoz közel eső 800 négyzetkilométeres területen.

Öttonnás bálna vetődött partra Bécsben

2021. május 23.

Hírek

Május eleje óta egy tizenhét méter hosszú acélbálna látható a bécsi MuseumsQuartier udvarán. Az öttonnás tengeri óriás arra hívja fel a figyelmet, hogy az emberiségnek ma kell cselekednie, ha meg akarja őrizni a Földet a következő nemzedékeknek.

Veszélyben a bálna- és delfinfajok több mint fele

2020. október 11.

Hírek

Több mint 350 tudós és természetvédő írta azt a felhívást, amely szerint a bálna és delfinfajok több mint fele veszélyben van, két faj pedig a kihalás szélén áll. A szakértők az állatok kihalása elleni globális fellépés fontosságára hívják fel a figyelmet nyilatkozatukkal.

A tengerek óriásait is kiirthatja a mikroműanyag

2018. február 5.

Hírek

A tengerek óriásait, a bálnákat, cápákat, rájákat veszélyeztetik a műanyag mikroszemcsék, amelyekből naponta akár több százat is lenyel némelyik egyed – figyelmeztetett egy nemzetközi kutatócsoport. A mikroszemcsék öt milliméternél kisebb műanyagdarabkák, melyek az óceánok és tengerek élővilágát veszélyeztetik.