Fenn-nem-tarthatóság a költési időszakban

2024. május 6.

blog

Korábbi bejegyzéseimhez képest most egy nagyon más cikk megírásának szükségét éreztem. Május 5-én Anyák napi kerékpározásra indultam, bár ne tettem volna!

A körbekordonozott Aliga II.-n demonstráltak a civilek

2024. március 18.

Hírek

A NER ingatlanmaffia gátlástalan rombolása ellen tiltakoztak civilek a balatoni Club Aliga elzárt területein, mert úgy érzik, a beruházó fokozatosan kiszorítja a helyieket a strandról. Az Aligai Fürdőegyesület 12 pontban foglalta össze a követeléseiket.

A Hegyvidék megtelt

2024. február 29.

Hírek

Budapest legzöldebb kerülete a Hegyvidék. De a legnagyobb hiba az lenne, ha ezen megállapítás után hátra dőlünk. Mert a kerületünk kiemelkedő adottságai elsősorban feladatot és felelősséget jelentenek. Olyan felelősséget, amelynek az elmúlt években a kerület vezetése sokszor nem tudott megfelelni. És amelynek meggyőződésem szerint csak egy olyan polgármester tud megfelelni, aki pont erre kér felhatalmazást… Tovább »

A rengeteg az üres lakás ellenére mégis beépítik nagy tavaink környékét

2023. december 12.

Hírek

Ha csak a tavak menti településekre koncentrálunk, feltűnik, hogy a Balatonnál megdöbbentő a helyzet az üres lakások arányát tekintve. A lesújtó adatok fő oka az lehet, hogy a magyar kormány az építési beruházásban látja a gazdaság motorját, ezért ezt többéle módon támogatja, illetve igényt is teremt hozzá.

Közösen óvjuk meg a Balatont az Orbán kormány pusztítása ellen!

2023. július 30.

Hírek

Az egyre nagyobb nyomás alatt álló magyarországi tavak érdekképviseleti szervezeteit tömörítő Nagy Tavak és Vizes Élőhelyek Szövetsége a június 23-25. között Székesfehérváron tartott Zöld Országos Találkozón jelentette be a Balaton vízpartjának védelme és rehabilitációja érdekében indított akcióját.

Napi NER mutyi – most Budapest XII. kerületének fideszes önkormányzata jóvoltából

2023. június 9.

Hírek

Újabb remek ingatlan bizniszt sikerült nyélbe ütnie a kerületnek: 100 millió forintért adott el az önkormányzat összességében 1327 m2 Rácz Aladár út menti területet az ártalmatlannak tűnő MEL36 Kft.-nek, ami mögött viszont végső tulajdonosként olyan NER-es nagyágyúk bukkannak fel az Opten szerint, mint Szivek Norbert és Komonczi Zsolt Csaba, illetve utóbbi egyik rokona.

Agymenés a Fertő tónál: 23 méter magas kilátó és 445 méteres házsor

2023. június 1.

Hírek

445 méter hosszan épül összefüggő házsor (pirossal a képen), ami elzárja a látogatók elől a tóra való kilátást! Ezt többek között egy 23 méter magas kilátóval (sárga a képen) pótolják. 445 méter hosszan, 23 méter magasan.  Idézem Besenyő Pista bácsit: NOOOORMÁLIS?!

Balatonikum – Mennyire tudatos tervezés eredménye a mai balatoni táj?

2023. május 27.

Hírek

A Balaton sajátossága, hogy az országban először ide készült regionális terv, a tó környékének fejlesztése különleges, kiemelt projekt volt. Már az 50-es években világszínvonalú terv készült, de a kukában végezte. A Balaton környékét régóta próbáljuk másként kezelni, mint az ország más vidéki régióit, komplexebb módon, és valóban, érzékenyebben. A gyakorlatban ez nem mindig érvényesül, de az… Tovább »