Zéró tolerancia a GMO termékekkel szemben

2013. december 8.

Hírek

Magyarország továbbra is tiltja a génmódosított növények belföldi termesztését, így az élelmiszerek mellett a szaktárca fontosnak tartja a vetőmagok ellenőrzését is – közölte Budai Gyula.

Kishantos kapcsán vesztett pert Budai Gyula

2013. december 7.

Hírek

Budai Gyula államtitkár 2012. április 23-án a Magyar Hírlapban megjelent nyilatkozatában lejárató szándékkal valótlanságokat állított Ács Sándornéról, aki személyhez fűződő jog megsértése miatt bírósághoz fordult. A pert 2013. december 5-én első fokon megnyerte.

Év végéig 250 ezer hektár föld a gazdáknak

2013. október 18.

Hírek

A gazdáknak év végéig 250 ezer hektár állami földet adnak bérbe; a teljes területet 2017-ig, a jelenlegi bérleti szerződések lejártáig vehetik birtokba – közölte Bitay Márton, a Vidékfejlesztési Minisztérium állami földprogramért felelős államtitkára Debrecenben, sajtótájékoztatón.

Letartóztatták a MVH egyik vezetőjét

2013. október 14.

Hírek

Előzetes letartóztatásba helyezte tegnap a Pesti Központi Kerületi Bíróság a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) egyik vezetőjét és három bűntársát uniós földalapú támogatások jogosulatlan igénylése miatt – közölte a Fővárosi Főügyészség.

GMO-mentesek maradunk

2012. november 16.

Hírek

Magyarország elsőként mondott nemet a genetikailag módosított szervezetek termelésbe vonására, és ez az álláspont nem változott: az országnak GMO-mentesnek kell lennie – mondta Budai Gyula, a VM parlamenti államtitkára Gödöllőn.

Budai szerint nincsenek föld-oligarchák

2012. május 26.

Hírek

Magyarországon nem léteznek föld-oligarchiák. Aki mást állít, az ezzel a fogalommal nincs tisztában – szögezte le Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára, elszámoltatási kormánybiztos az MTI-nek.

Dolgozzák át az állami földek bérleti pályázatait!

2012. április 12.

Hírek

A családi gazdaságokat támogató Élőlánc Magyarországért követeli az állami földek bérleti jogára kiírt pályázati rendszer visszavonását, és új, a helyi családi gazdákkal egyeztetett konstrukció kidolgozását – jelentette be Ertsey Attila, a szervezet elnökségi tagja. 200 hektárnál több földet ne kaphasson egy pályázó sem.

Felülvizsgálják a haszonbérleti szerződéseket

2012. április 4.

Hírek

A vidékfejlesztési tárca valamennyi nemzeti park esetében felülvizsgálja a korábbi haszonbérleti szerződéseket – közölte Budai Gyula. Az MSZP szerint újabb állami földeket nyert el a felcsúti polgármester cége.

Budai Gyula a Magosz útján

2012. március 17.

Hírek

A kis-, közepes- és nagygazdaságok harmonikus egyensúlyát kell megteremteni a magyar agráriumban – jelentette ki Budai Gyula a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára első hivatalos szakmai programján Fejér megyében.

Budai Gyula lett a VM államtitkára

2012. március 6.

Hírek

Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára tegnap az államfő dr. Budai Gyulát 2012. március 1-jei hatállyal a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkárává nevezte ki a Sándor-palotában.