Tavaly 190 milliárd forintos veszteséget ért el az MVM

2024. május 3.

Hírek

A cég tavaly a „rezsivédelmi szolgálataiért” cserébe a központi költségvetéstől mintegy ezermilliárd forintnyi támogatást kapott, miközben az állami tulajdonosnak 309 milliárdos osztalékelőleget fizetett. Az tagadják, hogy ez utóbbit a költségvetési pénzből fizették volna.

Elég a korrupció melegágyából, a forgóajtózásból

2024. március 5.

Hírek

Az Európai Beruházási Bank alelnökeként Vazil Hudák jóváhagyott egy 200 millió eurós hitelt a Budapest Airport sok problémával terhelt bővítésére. Majd csupán három hónappal azután, hogy távozott a Banktól, csatlakozott a reptér igazgatótanácsához – mutat rá a POLITICO Europe.

Az Orbán-kormány a kínaiak megbízásából veszi meg a Liszt Ferenc repteret

2023. szeptember 12.

Hírek

Róna Péter a Klubrádióban beszélt arról, hogy megítélése szerint a Liszt Ferenc repülőteret a kínaiak megbízásából vennék vissza. Az Orbán-kormány, bár korábban a halasztás mellett döntött, az államosítást régóta tervezi, most pedig a jelek szerint el is határozta magát.

Megéri 1536 milliárdért megvenni a Budapest Airportot?

2023. szeptember 11.

Hírek

Évek óta húzódik a Budapest Airport eladása, 2020-ban egy magyar befektetőkből álló konzorcium tárgyalt a Budapest Airport megvásárlásáról, aztán a magyar kormány is folytatott tárgyalásokat a reptérvásárlásról, sőt, indikatív ajánlatot is tett a reptérre. A MÁV összeomlik, de az Orbán-kormány repteret akar venni. Kinek éri meg ennyiért?

A budapesti repülőtér uniós finanszírozású bővítésének környezetkárosító hatásairól

2022. szeptember 21.

Helyszín: Budapest XVII. ker., Bélatelepi út és Baross utca sarka

Sajtótájékoztatók

A Magyar Természetvédők Szövetsége és a Közép- és Kelet-Európai Bankfigyelő Hálózat szeretettel meghívja Önt a budapesti repülőtér uniós finanszírozású bővítésének környezetkárosító és emberek tízezrei életkörülményeit ellehetetlenítő hatásait feltáró, a repülőtér környékén tartandó sajtótájékoztatóra.

Tovább titkolózik a budapesti reptér 

2022. július 14.

Hírek

A reptérbővítésre 200 millió euró hitelt adó Európai Beruházási Bank Panaszmechanizmusa már tavaly októberben a fejlesztések átfogó hatásainak részletesebb vizsgálatát írta elő a Budapest Airportnak, valamint, hogy az érdekelt, érintett közösségeket alaposan mérje fel, velük megfelelően lépjen kapcsolatba. Ugyanakkor a reptér az érintettekkel való egyeztetés nélkül állt elő egy nem valós adatokat tartalmazó stratégiai zajtérképpel… Tovább »

Budapest Airport bővítés: tisztázandó a hitelező Európai Beruházási Bank eljárásrendje

2022. február 2.

Hírek

A Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ) az Európai Beruházási Bank Igazgatótanácsa és a civil szervezetek közötti találkozón is tisztázni kívánta a reptér bővítésére folyósítandó hitel sorsát. A Bank panaszmechanizmusa döntésében egyértelműen a hitel felfüggesztését írta elő a reptérbővítés környezeti hatásainak átfogó értékeléséig, de később a reptér és az EBB is nyilatkozatban tagadta a hitel befagyasztását.

30 zajmérőt kapnak a ferihegyi repülőtér mellett élők

2019. augusztus 29.

Hírek

Mától igényelhetnek kézi zajmérőt a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér mellett élők, a lakók között – önkormányzati közreműködéssel – harminc eszközt osztanak ki, amelyeket határozott ideig használhatnak – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

Mi lesz a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér ürgéivel?

2017. március 27.

Hírek

A Budapest Airport Zrt. jelenleg több, párhuzamosan folyó beruházást is épít a területén. A két terminál előtt, a régi Taxi parkolónál, illetve az azt övező füves területen Hotel épül. Az épület szinte szerkezetkész állapotban van. Az ürgék helyzete viszont nem világos.

Greenairport Programot indít a Budapest Airport

2015. szeptember 29.

Helyszín: Budapest Airport SkyCourt Konferencia Központ

Sajtótájékoztatók

A Budapest Airport nagyszabású környezetvédelmi partnerségi programot indít, Greenairport Program néven.