Lázár bekebelezi Budapest fejlesztését, sokan a BFK megszüntetését jósolják

2022. május 16.

Hírek

A Telex információi szerint a napokban Fürjes Balázs államtitkár a Budapest Fejlesztési Központ vezetése előtt bejelentette, hogy a komplett terület, tehát a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkárság a BFK-val együtt várhatóan átkerül a Gulyás Gergely vezette miniszterelnökségtől Lázár János építési és beruházási miniszterhez, aki „Budapestet soha nem szerette”.

Már a Kálvin térig jár az M3-as metró

2022. május 15.

Hírek

Már a Kálvin térig jár az M3-as metró a déli szakaszon, miután átadták felújított Semmelweis Klinikák, Corvin-negyed és Kálvin tér állomásokat. A rekonstrukció folytatódik: az állomás átépítése miatt a Nagyvárad téren nem állnak meg a szerelvények, és továbbra is dolgoznak az észak-déli metróvonal középső, Kálvin tér és Göncz Árpád városközpont közötti szakaszán, ezért ott pótlóbusszal… Tovább »

Így is csökkenthető az orosz olajfüggés: kétütemű robogók tiltása, és autómentes vasárnapok

2022. május 14.

Hírek

Mindenkit rá kellett, hogy döbbentsen Oroszország agressziója Ukrajna ellen, hogy nemcsak az éghajlati katasztrófa előidézésével, hanem hazánk kiszolgáltatottságával is fizetünk azzal, hogy gazdaságunkat, életünket a fosszilis energiára és különösen az import fosszilis energiára alapoztuk. Ezt a helyzetet mi hoztuk létre, nekünk is kell helyrehoznunk. Civilek nyílt levélben kérik a budapesti önkormányzatokat a kőolajfelhasználás csökkentésének elősegítésére.

Inkább a csőd, mint a járatritkítás – Karácsony a BKV-ról

2022. április 27.

Hírek

A csőd, a járatritkítás és a cég átadása az államnak is szóba került a fővárosi közgyűlés mai ülésén, ahol Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes elővezette a BKK és a BKV idei üzleti tervére vonatkozó előterjesztést.

10000-en tekertek az I bike Budapest bringás felvonuláson

2022. április 25.

Hírek

A szervezők és a Rendőrség becslése szerint több mint 10000-en vettek részt  az I bike Budapest bringás felvonuláson, amit az átjárható Lánchídért és a bringasávokkal élhetőbbé tett Üllői útért tartottak a Föld napjához kapcsolódóan április 23-án. Jönnek az első bringasztrádák Budapesten

Autómentes lesz a pesti alsó rakpart belvárosi szakasza

2022. április 15.

Hírek

A Lánchídtól délre eső részre nem hajthatnak majd fel a járművek. Arról még nincs döntés, hogy ez a szakasz pontosan meddig fog tartani. A pesti alsó rakpart tervezése során volt az a korábbi szakmai döntés, hogy a Lánchídtól délre eső rész teljesen autómentes lesz.