Százezer forintokat ér egy-egy jó ötlet a Nagykörút átalakítására

2021. július 21.

Hírek

Augusztus 3-ig lehet nevezni a fővárosi önkormányzat ötletpályázatára, amelynek célja egy „zöldebb, élhetőbb és hangulatosabb Nagykörút megvalósítása”, Azt ígérik, hogy a leginnovatívabb és legszínvonalasabb elképzeléseket beillesztik az ősszel induló fejlesztési programba.

Még idén kitűzik a céldátumot a dízelautók budapesti kitiltására

2021. július 18.

Hírek

A Greenpeace Magyarország a átadta Karácsony Gergely főpolgármesternek Tiszta levegőt! petícióját, amelyben közel 45 000 ember követeli, hogy a városvezetés kezdje el fokozatosan kitiltani a szennyező járműveket Budapestről, és segítse a fenntartható közlekedés terjedését, fejlesztését a fővárosban.

A járvány és a fővárosi közlekedési szokások

2021. július 17.

Hírek

Többen autóznak és bicikliznek, kevesebben használják a tömegközlekedést Budapesten a járvány előtti időkhöz képest. Balogh Samu szerint a fővárosnak nincs terve dugódíj bevezetésére.

15000-en tekertek ma a bringás Budapestért

2021. június 26.

Hírek

A szervező Magyar Kerékpárosklub és a Rendőrség becslése szerint kb. 15000-en voltak a  mai I bike Budapest bringás felvonuláson, amit másfél év kényszerszünet után tartottak meg újra. Az I bike Budapesten olyan útvonalakon tekertek együtt gyerekektől idősekig a legkülönbözőbb emberek, ahol máskor csak nehezen lehet.

Budapest – nappal hajtva

2021. június 25.

Hírek

Tízmillió négyzetméter napelemmel szeretné Budapest városvezetése 2030-ra csökkenteni a város károsanyag-kibocsátását és energiafüggőségét. Ezért a főváros programot indított, amelynek célja a napenergia széleskörű elterjesztése és integrálása Budapest életébe.

Megújul a Szép-völgyi erdő

2021. június 11.

Hírek

Az eddig elhanyagolt 16 hektáros terület az UrbforDan interreg projekt keretében a FŐKERT Nonprofit Zrt. és a Fővárosi Önkormányzat Tájépítészeti osztályának Természetvédelmi csoportja közös munkája nyomán jött létre a II. kerületi Önkormányzat tulajdonosi és a Pilisi Parkerdő kezelői közreműködésével.

Madárles a Népligetben

2021. május 25.

Hírek

A Jövő TV ellátogatott a Népligetben tartott madárfigyelő túrák egyikére, amely egy kifejezetten nyugtató és kellemes program lehet mindenkinek, aki valamilyen természetközeli élményre vágyik.

Újabb intézkedésekkel támogatja a Főváros az autómegosztást

2021. május 22.

Hírek

Az autómegosztás vagy carsharing a városi autóhasználat egy fenntartható változata. Ha valaki csak néha, alkalmanként autózik a városban, akkor igazán zöld és kényelmes alternatíva ez, hiszen a megosztott autó mindig kéznél van, amikor viszont nincs szükségünk rá, más is közlekedhet vele.

Mindenkinek megéri az új MOL Bubi

2021. május 7.

Hírek

Megfizethető díjak, megszűnő kaució, rugalmas, perc alapú számlázás – íme, néhány példa a MOL Bubi tarifáit érintő változások közül. A megújuló közbringarendszer árstruktúráját úgy dolgozták ki, hogy kedvező legyen a rendszeresen és a ritkábban kerekezők számára egyaránt.