Vajon mikor lesz nálunk alacsony kibocsátású övezet?

2023. december 6.

Hírek

A különösen légszennyező régi autók (főleg  a dízelesek) a többi autónál jóval nagyobb mértékben járulnak hozzá a légszennyezéshez, és így a légszennyezés okozta egészségügyi és egyéb problémákhoz. Ezt felismerve a nyugat-európai városok a 2010-es évek óta sorra hozzák létre az alacsony kibocsátású övezeteket.

Javaslatok a Fővárosi Közgyűlésnek az élhetőbb Budapestért

2023. december 6.

Hírek

A Fővárosi Önkormányzat idén is lehetőséget biztosított arra, hogy a budapesti székhelyű civil szervezetek javaslatot tegyenek a Fővárosi Közgyűlés következő évi munkatervének összeállításához. A Levegő Munkacsoport 13 olyan javaslatot terjesztett elő, melyek megvalósításával rövid idő alatt és viszonylag alacsony költséggel jóval élhetőbbé válna Budapest.

Budapest térinformatikai módszerrel forradalmasítaná a napelemtelepítés engedélyeztetési folyamatait

2023. november 27.

Hírek

A Fővárosi Önkormányzat elindította a napelemes beruházások engedélyezésére vonatkozó jogszabályi harmonizációt a kerületekkel közösen, az egységesítés, az átláthatóság és az egyszerűsítés érdekében. A Főváros, és az általa fejlesztett térinformatikai alapú Budapest Szolár Térkép támogatja a napelemtelepítés elbírálásakor az objektívebb döntéshozatalt.

A fővárosi hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése ünnepélyes záró rendezvény

2023. november 22.

Helyszín: Budapest XVIII. kerület, Besence utca 1/A.

Sajtótájékoztatók

Budapest Főváros Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt a KEHOP-3.2.1-15-2017-00024 azonosítószámú „A fővárosi hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése, különös tekintettel az elkülönített hulladékgyűjtési, szállítási és előkezelő rendszerre” elnevezésű projekt ünnepélyes záró rendezvényére.

Budapest vőlegénye: Podmaniczky Frigyes

2023. november 19.

Hírek

A napokban ünnepeltük Pest, Buda és Óbuda egyesítésének 150. évfordulóját. Ebből az alkalomból Nyáry Krisztián  írásával emlékezünk meg arról a 199 éve született színes egyéniségű báróról, aki sokat tett  nagy szerelméért, a fővárosért.

A tények makacs dolgok, nem nőtt a városligeti zöldfelület

2023. november 9.

Hírek

Bardóczi Sándor Budapest főtájépítésze műholdas elemzést tett közzé a Városliget területéről: a kép egy 2015-ös és egy 2020-as műholdas infrafotó összehasonlításával készült, és bemutatja, hogyan változott a terület zöldfelületi intenzitása öt év alatt.

Ki a hunyó, hogy nem épül Budapesten sem új metró, sem új villamos?

2023. november 4.

Hírek

Egyetlen km. új metró- vagy villamosvonal építése nélkül ér véget Karácsony Gergely első főpolgármesteri ciklusa Budapesten. Uniós források hiányában, illetve a kormány segítsége nélkül szinte lehetetlen pénzt szerezni ilyen volumenű projektekre. Ugyanakkor akad néhány jó példa arra, miként finanszírozzák a hasonló gigaberuházásokat más nagyvárosokban, igaz, még ezekhez is a kormány jóindulatára, illetve néhány törvénymódosításra lenne… Tovább »

Együtt építjük Budapestet ellenszélben is

2023. október 15.

Hírek

Ha végignézzük, hogy az elmúlt 4 évben mennyi válságot kellett kezelni, akkor még csoda, hogy itt ülünk, tervekről tudunk beszélni – jelentette ki Karácsony Gergely tegnap, a fővárosi önkormányzat elmúlt 4 évének eredményeit ismertetve. Az egyórás, online is közvetített sajtóeseményen Budapest főpolgármestere arról is beszélt, hogyan képzelnék el a város jövőjét, milyen terveik lennénk.

Átadták a 200-ik MOL Bubi gyűjtőállomást

2023. szeptember 22.

Hírek

Egy újabb apró, de fontos lépéssel került közelebb Budapest a fenntarthatóbb városi életmódhoz. A Mobilitási Héten átlépte a 200-at a MOL Bubi gyűjtőállomások száma.

Takarékoskodj az energiával! – Európai Mobilitási Hét Budapesten

2023. szeptember 16.

Hírek

A 150 éves Budapest ikonikus köztereinek átalakulását bemutató kiállítással nyílt meg az Európai Mobilitási Hét a fővárosban. A Budapesti Közlekedési Központ és a Fővárosi Önkormányzat szeptember 16. és 22. között kerékpártúrával, mobilitási sétákkal, kerekasztal-beszélgetéssel, koncertekkel, gyerekprogramokkal, járműbemutatóval népszerűsíti a környezetkímélő, fenntartható közlekedési eszközöket. 2023-ban a rendezvény mottója: „Takarékoskodj az energiával!”.