Ezért is fontos a minél több zöldfelület

2024. június 19.

Hírek

Tudtad, hogy a sűrűn beépített területek hőmérséklete akár 20 fokkal is magasabb lehet a zöldfelületekénél? A sötétebb színű, burkolt felületek, mint például az aszfalt, beton és térkő, több napfényt nyelnek el, amit hő formájában sugároznak vissza. Ezt a jelenséget nevezzük városi hősziget-hatásnak. Rendezett, de élettelen gyep vagy rendezetlennek tűnő, de élő kert?

Karácsony Gergely főpolgármester átadta a Ráday Mihály-díjakat

2024. június 14.

Hírek

Garay Klára, Kolundzsija Gábor és Noll Tamás  érdemelték ki az ide Ráday Mihály-díjakat, amelyeket Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere adott át a Városházán. „Ezt a díjat azért alapította a jelenlegi városvezetés, hogy valamit visszaadjon Budapestnek abból a hiányból, amit Ráday Mihály elvesztése okozott ennek a városnak” – emelte ki a főpolgármester ünnepi köszöntőjében.

A budapesti repülőtér sorsa talán rendeződik – csak a lakosság maradt ki

2024. június 13.

Hírek

Több mint 900 napja írta elő a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret finanszírozó Európai Beruházási Bank két alapvető dokumentum pótlását a hitelnyújtás szabályosságának utólagos biztosítása érdekében. Ez a követelmény azonban azóta sem teljesült: a társadalmi egyeztetési terv és a környezetvédelmi és társadalmi irányítási terv nem készült el, legalábbis nyilvános információ nincs róluk.

Új járművek, új vonalak – folytatódhat a budapesti troliközlekedés megújítása és bővítése

2024. június 6.

Hírek

A dinamikusan fejlődő európai nagyvárosokhoz hasonlóan Budapest is a trolifejlesztésekben látja a közlekedés zöldítésének gazdaságos lehetőségét. A következő években a BKK új vonalakat létesítene a főváros több részén, illetve meglévőket hosszabbítana meg, 300 kilométerre is bővülhet a budapesti trolibuszhálózat. Ezzel párhuzamosan folytatódik a járműbeszerzés: további 160 új trolival bővülhet a járműflotta.

Nyáron folytatódik a pesti alsó rakpart fásítása

2024. május 26.

Hírek

Idén nyáron megvalósul a pesti alsó rakpart zöldítésének következő lépése: a Margit híd és a Parlament közötti fásított gyalogos sétány kiépítését követően a rakpart Lánchíd és Erzsébet híd közötti része is zöldebb lesz.

Megalakult a Budapesti Klímaügynökség

2024. április 27.

Hírek

A Fővárosi Közgyűlés április 24-én döntött arról, hogy létrehozza a Budapesti Klímaügynökséget azzal a céllal, hogy a budapesti lakásállomány energetikai korszerűsítését minden lehetséges eszközzel támogassa.