2023-ban is folytatódnak a fővárosi zöldítések, fejlesztések

2023. január 22.

Hírek

Szakmai szempontból különösen gazdag és eredményes évet zárt tavaly a Budapesti Közművek keretein belül önálló tevékenységet folytató FŐKERT Kertészeti Divízió. Közel 300 ezer tő lágyszárú növényt, továbbá közel 13 ezer cserjét és örökzöldet, illetve több mint 16 ezer fát és facsemetét ültettek el tavaly a FŐKERT munkatársai.

Klímavédelemben ugyanazt akarják a budapestiek és a bécsiek

2023. január 14.

Hírek

Egynapos munkalátogatáson Budapesten járt Jürgen Czernohorszky, Bécs város klímavédelmi tanácsnoka, aki kétoldalú megbeszéléseket folytatott Tüttő Kata és Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettesekkel. A találkozókon szó volt többek között a két főváros klímastratégiájáról, az energiaválságról valamint a részvételi eljárásokról. Kiderült, hogy a bécsiek és a budapestiek hasonló klímavédelmi projektekre szavaznak, ha megkérdezik őket.

Tovább zöldül Budapest

2023. január 13.

Hírek

Az új évet rögtön egy örömhírrel tudjuk kezdeni. Befejeződtek az erdősítési munkálatok két helyszínen is, amelyek forrása a közösségi költségvetés volt. A Fővárosi Önkormányzat megbízásából a BKM Zrt FŐKERT Kertészeti divízió volt a kivitelező, és a megbízásunkból ezeket az erdőrészleteket szintén a szakcégünk üzemelteti majd.

A budapestiek többsége nem engedné vissza az autókat a Lánchídra

2023. január 11.

Hírek

A december közepén részlegesen átadott útpályát most csak a buszok, a taxik és a biciklisek használhatják, és a 21 Kutatóközpont és a Medián közös kutatásának eredményei szerint a budapestiek többsége egyet is ért ezzel a döntéssel. Az alacsony iskolai végzettségűek inkább “autósbarátabbak”.

Az Utcajogász Egyesület lett Az Év Fővárosi Civil Szervezete

2023. január 6.

Hírek

2022 december 1-31. között szavazhattak a budapestiek arról, hogy a 10 jelölt civil szervezet közül melyik viselhesse „Az Év Fővárosi Civil Szervezete” címet 2023-ban. Az évente adományozott díjat első alkalommal az Utcajogász Egyesület nyerte el.

Mától 500-600.000 tűlevelű kerül ki a fővárosi utcákra

2023. január 6.

Hírek

Budapesten szervezetten, környezetbarát módon hasznosítják az ünnepek után begyűjtött karácsonyfákat.  Az FKF tapasztalatai szerint Vízkeresztet, január 6-át követően kezdődik az egy-másfél hónapos kihelyezési dömping, amelyben 500-600.000 tűlevelű kerül ki a fővárosi utcákra.

Új trolibuszok érkeznek Budapestre

2023. január 6.

Hírek

Megérkezett! Ezzel a felütéssel (és szelfivel) tette közzé közösségi oldalán Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke, hogy újabb négy Solaris–Skoda trolibusz érkezett Budapestre. Januárban összesen 10 ilyen jármű érkezik, amelyek a vizsgáztatás után a 75-ös, a 76-os, a 77-es, a 80-as és 82A vonalon állhatnak forgalomba.

A Levegő Munkacsoport komoly változtatásokat javasolt a Fővárosi Közgyűlésnek

2023. január 2.

Hírek

A Fővárosi Önkormányzat 2022-ben lehetőséget biztosított arra, hogy a budapesti székhelyű civil szervezetek javaslatot tegyenek a Fővárosi Közgyűlés 2023. évi munkatervének összeállításához. A Levegő Munkacsoport számos olyan javaslatot terjesztett elő, melyek megvalósításával rövid idő alatt és viszonylag alacsony költséggel jóval élhetőbbé válna Budapest.

Lánchíd kérdőjelekkel

2022. december 18.

Hírek

A budapestiek másfél év után visszakapták a Lánchidat – feltéve, hogy busszal, taxival, motorral vagy biciklivel próbálnak rámenni. A gyalogosok előtt 2023 őszén nyitják meg a hidat, a személyautók előtt talán többé már soha. Az Autósklub nevű lobbiszervezet bízik abban, hogy a főváros rájön, hogy a „kísérletezgetés” kontraproduktív.