A Népesedési intézet miatt likvidálták a legendás gellérthegyi csillagvizsgálót

2018. május 30.

Hírek

A gellérthegyi TIT Uránia Csillagvizsgáló több generáció kíváncsiságát kielégítő, muzeális értékű távcsövét titokban bedobozolták, a Sánc utcai villaépület üres kupolája alatt azóta az új orbáni népesedéspolitika lehetőségeit kutatják. A csillagászok fogják a fejüket, de a fenntartó szerint minden a terv szerint halad.

Kutatók éjszakája a Pannon Csillagdában

2016. szeptember 30.

Helyszín: Bakonybél, Pannon Csillagda

Programok

Csillagles csillagászokkal – időjárástól független -őszi csillagászati élmény. Helyszín: Bakonybél, Szt. Gellért tér 9., Pannon Csillagda Ár: 1600 Ft/fő (ezen a napon kedvezményes ár 2500 Ft/fő helyett)  Találkozó időpontja: 20 órakor érkezés, kezdés 20:30-kor A Kutatók éjszakája egy időjárástól független esti program a Pannon Csillagdában, ahol egy közös őszi csillagászati élményre van lehetőség. Derült időben… Tovább »

Pannon Csillagda Bakonybélen

2012. április 29.

Hírek

Mától fogadja a látogatókat a 421 millió forintból létrehozott 800 m2-es Pannon Csillagda, Közép-Európa legkorszerűbb csillagászati élménycentruma, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park új bemutatóhelye Bakonybélben.

Duna-Dráva Nemzeti Park csillagnéző túrái

2012. március 16. - 2012. október 19.

Helyszín: Zselic

Programok

A Zselici, valamint a Boronka-Melléki Tájvédelmi Körzetben a lakott területektől, városoktól távoli, világítás nélküli helyen olyan látvány tárul a túrázók elé, amilyen nemcsak Magyarország, hanem egész Európa területén is ritkán adatik meg. Naplemente után derült, felhőtlen égbolt esetén a csillagos égbolt megfigyelésére lesz lehetőség Európa egyik legkisebb fényszennyezésű területén, csillagász szakember segítségével, az év folyamán… Tovább »

Teljes holdfogyatkozás volt Magyarországon

2011. június 16.

Hírek

Tiszta idő volt Budapesten tegnap este, így szabad szemmel is remekül látható volt az elmúlt tizenegy év leghosszabb teljes, centrális Hold-fogyatkozása.