Felejtsük el a „minőségét megőrzi” címkét

2022. október 10.

Hírek

Hatásos megoldás lehet az élelmiszer-pazarlás ellen, ha nem ragaszkodunk annyira az élelmiszerek csomagolásán található lejárati dátumhoz, mert míg a „Fogyasztható” megjelölés a gyorsan romló hús- és tejtermékek esetében teljesen rendben van, a „Minőségét megőrzi” jelölésnek viszont semmi köze az élelmiszer-biztonsághoz.

A környezetrombolást is jelölnék a dánok az élelmiszereken

2018. október 26.

Hírek

Dániában született egy törvényjavaslat, amely előírná, hogy az élelmiszereken jelölni kell, azok mennyiben járulnak hozzá a klímaváltozáshoz. A környezetvédelmi miniszter szerint ezzel azt szeretnék elérni, hogy a fogyasztók a bevásárlás során könnyebben fel tudják mérni a termékek környezetre gyakorolt hatását.

Az E-szám mentesség önmagában nem garancia a termék minőségére

2018. március 8.

Hírek

Mik is azok az E-számok? Valóban ezzel mérgez bennünket az élelmiszeripar? Csak mesterséges anyagoknak lehet E-száma? Mit érdemes néznünk az élelmiszerek csomagolásán? Egy közérthető videó a rengeteg kételyt övező adalékanyagok titkairól.

Cukorbetegek nagyítóval

2016. július 18.

Hírek

Eltűnik a narancssárga kör a cukorbetegeknek készült ételekről, mert sok gyártó marketingeszköznek használta. Most viszont a cukorbetegek bogarászhatják az összetételek listáját.