Párizsi – a magyar élelmiszeripar dizájnerdrogja

2015. július 17.

Hírek

A húsipar ma már egyre inkább a hús kreatív helyettesítéséről szól, laboratóriumi pepecselésről, mérnöki munkáról. Mindezt elősegíti az élelmiszer-ipari szabályozás, az adópolitika, az iparági beruházások évtizedes elmaradása – és azok a fogyasztói igények, amelyek egyszerre trükkök nélkül nem teljesülhetnének. Cserében viszont rágjuk az ízfokozott, húspépes szóját.

Csalóka müzliszeletek

2013. augusztus 2.

Hírek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete utánajárt a piacon kapható 6 legnépszerűbb terméket tesztelte táplálkozástudományi szakértő segítségével a gabona és cukor aránya, az összetétel, a hozzáadott adalékanyagok és a tájékoztatás szempontjából. Nem is olyan egészségesek.

Meki műkrumpli 17 összetevőből

2013. július 4.

Hírek

A McDonald’s által tavaly kezdeményezett “átláthatóság” kampány célja: a Mc Donald’s étteremláncról való egészségtudatos kép kialakítása lett volna. Azonban ahelyett, hogy az emberek pozitívan beszéltek volna róla az egyes fórumokon, összességében azt tárgyalták ki mennyire undorítónak találják a Mc Donald’s-os ételeket.