Atomerőművek építés alatt – 2023

2023. július 20.

Hírek

3. alkalommal jelentette meg az Energiaklub az “Atomerőművek építés alatt” című éves jelentését. E kiadás a világszerte építés alatt álló atomerőművek 2023. júniusi helyzetét mutatja be.

Megváltozott Orbánék széliránya, de így is lehetnek még buktatók

2023. március 14.

Hírek

Március végétól megszűnik páriának lenni itthon a szélenergia, ezt, bár a részletek taglalása nélkül, de már a kormányinfón is bejelentették. Az viszont még kérdéses, milyen gyorsan fogják a szélerőművek tiszta és olcsó energiával ellátni Magyarországot, amely meglehetősen lemaradt ezen a területen az elmúlt évek tiltása nyomán.

Elhunyt Foltányi Zsuzsa, a zöld civilek nagyasszonya

2023. február 28.

Hírek

Tragikus hirtelenséggel meghalt Foltányi Zsuzsa biológus-vegyészmérnök, az Autonómia zöld programjából kinőtt Ökotárs Alapítvány első igazgatója, később stratégiai tanácsadója, a kuratórium és az adományi bizottság tagja.

Feltámad a szél?! – konferencia

2022. december 13.

Helyszín: Budapest, Arany János utca 10./online

Sajtótájékoztatók

A szélenergia hasznosítási lehetőségei Magyarországon rendezvényen bemutatjuk a Szélenergiát Magyarországon is! című projektünk kutatási eredményeit a helyi önkormányzatok szélenergia iránti nyitottságáról és friss tanulmányainkat –

Megérkezett a (szél)megváltás!

2022. december 4.

Hírek

Épp másfél évet vártunk arra, hogy zöld utat kapjon Magyarország Helyreállítási és Ellenállóképességi terve. A jóváhagyott verzió szerencsére előnyére változott, különös tekintettel az Energia komponensre, ami mind mennyiségi (forrás), mind tartalmi oldalon sokat fejlődött, néhány konkrétumot is közölve a tervezett szélenergetikai reform kapcsán.  Az Energiaklub gyorselemzése.

Energia- és klímaválságban az önkormányzatok

2022. november 5.

Hírek

Az önkormányzatok többsége súlyos problémának ítéli a klímaváltozást, a jelenlegi energiaválság pedig szinte minden önkormányzatnak problémát okoz. Saját energiaköltségeik megugrását és a lakosság nehézségeit egyaránt aggasztónak tartják, derült ki az Energiaklub legújabb felméréséből.

Atomerőművek építés alatt – 2022

2022. július 29.

Hírek

Az Energiaklub 2022-es “Atomerőművek építés alatt” jelentésének gyűjtésére támaszkodva ábrázoltuk a jelenleg világszerte építés alatt álló atomerőművekkel kapcsolatos főbb információkat.