Tavaly 190 milliárd forintos veszteséget ért el az MVM

2024. május 3.

Hírek

A cég tavaly a „rezsivédelmi szolgálataiért” cserébe a központi költségvetéstől mintegy ezermilliárd forintnyi támogatást kapott, miközben az állami tulajdonosnak 309 milliárdos osztalékelőleget fizetett. Az tagadják, hogy ez utóbbit a költségvetési pénzből fizették volna.

Viccet csinált magából a bíróságon a kormány a Mátrai Erőmű adatkérelmi perében

2024. április 14.

Hírek

A kormány vagy hazudott, vagy a magyar energiapolitika egyik fajsúlyos kérdésében szakmai anyagok helyett egy kristálygömb és a tenyérjóslás segítségével hozza meg a döntéseit. Így összegezte a Greenpeace a Mátrai Erőmű üzemidejének meghosszabbítása miatt indított adatkérelmi perének legújabb, abszurd fejezetét.

Indulnak a tervezett hazai szivattyús-tározós erőművek próbafúrásai

2024. március 11.

Hírek

Az időjárásfüggő megújulók természetes teljesítményingadozásának kiegyensúlyozására a nemzetközi gyakorlatban széles körben alkalmazott megoldás a szivattyús-tározós erőművek létesítése: a következő hetekben Borsod és Heves vármegyékben, két lehetséges helyszínen kezdődnek kutatófúrások, amelyek a több évtizedes terv megvalósíthatóságát vizsgáló tanulmány elkészítéséhez szolgáltatnak alapvető földtani információkat.

Szabad az út: Újra épülhetnek szélerőművek Magyarországon

2023. december 30.

Hírek

Az újévben életbe lépnek a szélerőművek telepítését megkönnyítő rendelkezések – közölte az Energiaügyi Minisztérium. A kormány feloldja az évek óta életben lévő gyakorlati tilalmat a megújuló energia termelésének ezen formájáról.

Újraszabták a napelemes pályázatot, így a szolgáltató jár jól

2023. december 7.

Hírek

A 2024. januárjától induló, áramtárolással egybekötött lakossági kiírásban az előzőből megmaradt pénzt osztják ki, csak rosszabb feltételekkel. A napelemek telepítése mellett a lakásszigetelések állami támogatására volna szükség.

Kevesebb földgáz és áram fogy a tavalyihoz képest

2023. november 6.

Hírek

Januártól szeptemberig 1,07 milliárd köbméterrel kevesebb földgáz fogyott, a megtakarításból nagyjából kétharmad-egyharmad arányban vette ki a részét a gazdaság és a lakosság. Áramból 7 %-os volt a mérséklődés az esztendő első kilenc hónapjában – közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) közleményben.