Egyre kevesebben építkeznek

2023. július 31.

Hírek

20 százalékkal kevesebb új lakás épült az idei első félévben mint tavaly ugyanekkor. Az építési engedélyeknél még nagyobb a visszaesés, csaknem 40 százalékos.

Közösen óvjuk meg a Balatont az Orbán kormány pusztítása ellen!

2023. július 30.

Hírek

Az egyre nagyobb nyomás alatt álló magyarországi tavak érdekképviseleti szervezeteit tömörítő Nagy Tavak és Vizes Élőhelyek Szövetsége a június 23-25. között Székesfehérváron tartott Zöld Országos Találkozón jelentette be a Balaton vízpartjának védelme és rehabilitációja érdekében indított akcióját.

Jövőre megvalósulhat Bécs első klímasemleges építkezése

2021. december 10.

Hírek

Mivel világszerte az építőipar felelős a károsanyag-kibocsátás tíz százalékáért, a Bécsi Műszaki Egyetem kutatói most kidolgozták, miként lehet egy építkezés klímasemleges. Alternatív meghajtású munkagépek, jó szervezés, helyi alapanyagok és klímavédelmi megbízott a megoldás.

Kockázatos és jogellenes kapkodás az oroszok kedvéért Pakson

2019. február 22.

Hírek

Látszólag nem sok minden történik a paksi atomerőmű bővítése körül. A határidők csúsznak, még az új blokkok tervei sincsenek készen, ráadásul a projekttel kapcsolatos több fontos pályázat is lassan halad. Viszont most kockázatos változtatásra készülnek Paks2-nél, ami az oroszoknak kedvezhet.

A természetvédők az EU-hoz fordultak a debreceni Nagyerdő melletti lakópark miatt

2019. február 16.

Hírek

Az Európai Unió petíciós bizottságának segítségét kérték Debrecen Nagyerdeje kertvárosi részének lakói, akik évtizedek óta küzdenek egy 32 lakásos társasház-beruházás terve ellen. Az egy ideig jegelt építkezéssel kapcsolatban most felgyorsultak az események annak ellenére, hogy a zöldhatóság szakvéleménye szerint is rosszul jár a védett környezet a beruházással, s még a polgármester sem lelkes. A háttérben… Tovább »

Építkezés a Róka-hegyi védett terület tövében

2018. október 19.

Hírek

Egyelőre „még csak” a közösségi médiában jelent meg a Róka-hegyi építkezéssel kapcsolatos felháborodás, ám az ott jelzett probléma számomra is világos, tehát megoldást kell rá találni – írta Facebook oldalán Bús Balázs.

Paks 2: indul az eladósodás. Lehet, hogy még egy hitelt felveszünk?

2017. május 8.

Hírek

Süli János, a paksi bővítésért felelős, nemrég kinevezett tárca nélküli miniszter első alkalommal tartott sajtótájékoztatót ma délután. A kérdések egy részére Aszódi Attila válaszolt, aki eddig kormánybiztosként irányította az ügyet, hamarosan pedig Süli államtitkáraként folytatja a munkát. Hónapokon belül elkezdjük lehívni az orosz hitelt

A Disney elüldözi a környezetszennyezőket

2015. szeptember 16.

Hírek

Több mint 150 kiemelkedően környezetszennyezőnek ítélt vállalat, üzem lesz kénytelen bezárni vagy elköltözni az épülőben lévő sanghaji Disney Resort, a kínai Disneyland környékéről – ismertette a határozatot a kelet-kínai metropolisz illetékes hatósága.