A Mol magyarázkodja a gyenge eredményét: szemét, kormány

2024. május 11.

Hírek

A vártnál alacsonyabb lett a Mol nyeresége az első negyedévben. A vállalat szerint a hulladékkoncesszió a vártnál rosszabbul fialt, és nagy terhet jelentettek a magyarországi extra adók az olajfeldolgozásban és a kereskedelemben.

HOSZ képzés a kiterjesztett gyártói felelősségről (EPR)

2024. február 29. - 2024. március 14.

Helyszín: BMSZC Petrik Lajos Két tanítási Nyelvű Technikum

Programok

A Hulladékgazdálkodók Országos Szövetsége 2024.03.21-én és 23-án (12 órában) ismét megszervezi tanfolyamát az új kiterjesztett gyártói felelősségi rendszer (EPR) ismertetésére, a környezetvédelmi termékdíj jogszabályi változásaival és a hulladékgazdálkodás koncessziós rendszerével összefüggésben.

Orbánék a rezsicsökkentést fizettetik ki velünk az emelt árú új hulladékos teherrel

2023. október 31.

Hírek

Utoljára a teherautók használatarányos útdíját vezették be olyan rosszul előkészítetten a magyar gazdaságban, mint idén a kiterjesztett gyártói felelősségi rendszert (EPR), amely a feje tetejére állította a viszonyokat sok vállalat hulladékgazdálkodásában. A kormány hulladékmutyija: bürokratikus káosz és elszálló árak, de a MOHU-MOL jól jár.

Sok pénzt bukhat, aki januártól nem váltja vissza az eldobható palackokat

2023. október 13.

Hírek

Több fontos paramétert elárult a január elsejétől már éles visszaváltási rendszerről a Mol hulladékkoncessziós cége, a MOHU. A fém-, műanyag és üvegpalackokért darabonként 50 forint jár vissza. Fontos változás, hogy a PET-palackokat a jövőben nem szabad összetaposni, mert a visszaváltó automaták a formájuk és a címkéjükön lévő vonalkód alapján azonosítják őket. A nagy cél az,… Tovább »

Az orbáni hulladékmutyi uniós jogot sérthet

2023. július 15.

Hírek

A fideszes parlamenti többség, valamint az Orbán-kormány olyan sok ponton sértett érdekeket és a gyanú szerint jogelveket is az új hulladékgazdálkodási rendszerrel, hogy idővel az igazságszolgáltatás valamelyik bugyrában még alá is áshatják a Mol jogosultságait.

Európa legdrágább hulladékkezelési rendszere Orbán MOHU-Molja

2023. július 11.

Hírek

Nemcsak nehézkesen indult július 1-én az új, 35 évre a Mol leányvállalatának adott hulladékkoncesszió, hanem úgy tűnik, elképesztően drága is. Korábban az derült ki, hogy a hazainál közel háromszor magasabb bérszínvonalú Ausztriában kevesebb pénzből sikerült a főbb hulladéktípusok visszagyűjtését megszervezni, mint a MOHU-Mol Hulladékgazdasági Zrt.-nek. De nem az osztrákok találtak ki  valami különlegesen hatékony rendszert.