Idén se sielünk a Normafán – enyhe, átlagos télre számíthatunk

2016. október 25.

Hírek

Az esotanc.hu meteorológiai portál már 10. alkalommal készítette el hosszútávú időjárás előrejelzését, ezúttal a 2016/2017-es téli időszakra. A prognózis a nagy nemzetközi meteorológiai intézetek és kutatóintézetek szezonális előrejelzésein alapul – eszerint átlagos, vagy annál kissé enyhébb télre van kilátás, és a csapadék terén sem várható extrém helyzet.

Enyhe telünk lesz, sok csapadékkal!

2015. október 21.

Hírek

Hét nemzetközi intézet előrejelzése alapján különösen enyhe, de csapadékos télben lesz részünk itthon. Mindez azt jelenti, hogy az enyhébb tél ellenére a csapadék egy része érkezhet hóban is, tehát az átlag feletti hőmérséklet nem zárja ki a komoly havas időszakokat sem.

Enyhébb, de csapadékos telünk lehet.

2015. január 3.

Hírek

Hét nemzetközi intézet előrejelzése szerint Magyarországon a szokásosnál némileg enyhébb, de csapadékosabb tél állhat előttünk. A mostani hideg periódus sem lesz tartós.

Esős, hűvös nyarunk lehet

2013. június 2.

Hírek

Nemzetközi kutatóintézetek szerint az átlagosnál hűvösebb és csapadékosabb lehet az idei nyár a Kárpát-medencében, és csak az ősz közeledtével térhetnek vissza az átlagos hőmérsékletek. Idén tehát megszakadhat az aszályos nyarak sorozata.

2013 időjárása: ismét aszály?

2013. január 6.

Hírek

Külföldi meteorológiai intézetek és nemzetközi szervezetek előrejelzései szerint az átlagosnál melegebb időjárás várható 2013-ban, és tavasztól ismét csapadékhiány jelentkezhet a Kárpát-medencében.