EU bomba: újra blokkolhatják Magyarország összes EU-pénzét!

2024. március 12.

Hírek

Az Európai Parlament jogi szakbizottsága tegnap este zárt ajtók mögött szinte egyhangúan úgy döntött, hogy beperli az Európai Bizottságot amiatt, mert tavaly karácsony előtt megalapozatlanul szabadított fel 10,2 milliárd euró kohéziós forrást Magyarországnak – értesült a Politico.

Az Európai Parlament beengedné az ellenőrizetlen új GMO-kat!

2024. február 8.

Hírek

Az Európai Parlament olyan jogszabály javaslatot támogatott, amely lehetővé teszi az óriáscégek számára, hogy az új GMO-kat az emberi egészségre és a környezetre gyakorolt hatások vizsgálata nélkül hozzák forgalomba. A javaslat emellett mentesíti az új GMO-kat értékesítő vállalatokat és az azokat termesztő gazdákat a felelősség alól, ha bármilyen kár keletkezik.

Az EU beintett a zöldre festésnek

2024. január 19.

Hírek

Nagy többséggel, 593 szavazattal, 21 ellenszavazattal és 14 tartózkodás mellett fogadta el az Európai Parlament azt az irányelvet, amely nagyobb védelmet hivatott biztosítani a fogyasztóknak a megtévesztő üzleti gyakorlatokkal szemben. Az új szabályok értelmében ugyanis az EU-n belül ilyennek minősül, ezért tiltott lesz az úgynevezett zöldre festés, valamint a termékek hasznos élettartamának tervezett szándékos lerövidítése.

Metánkibocsátás – jelentősen változhat az EU energiapiaca

2023. november 18.

Hírek

Az Európai Zöld Megállapodás keretében az energiaágazatra vonatkozó metánkibocsátási rendeletről állapodott meg az Európai Unió Tanácsa, valamint az Európai Parlament. A rendelet lényege, hogy metánkibocsátási határértékeket ír elő nemcsak a belső piaci szereplők számára, de az európai olaj- és gázimportra is. Nyomást gyakorolva ezzel a nemzetközi beszállítókra is azzal céllal, hogy működésük során ők maguk… Tovább »