Gellért-hegynyi esőerdőt menthet meg, ha jó helyen eszik

2017. január 31.

Hírek

A Felelős Gasztrohősök biztosak benne, hogy a környezetvédelemhez is a gyomron át vezet az út. Az éppen öt éve elindult kezdeményezés szerint ha jókat eszünk, azt nem csak az egészségünk, de a jövő generációi is meghálálják majd. Azok a vendéglátóhelyek pedig, amelyek a mostani trendeket időben felismerik, hosszú távra biztosíthatják, hogy foglaltak legyenek az asztalaik.

A fenntartható fogyasztás és összefüggései

2016. május 15.

Hírek

Sokan hallhattunk már a fenntartható fogyasztásról, de tudjuk mit is jelent pontosan? Földünk hulladékeltartó képessége folyamatosan csökken, míg ökológiai lábnyomunk folyamatosan nő. De vajon hajlandóak lennénk lemondani a jól megszokott fogyasztási szokásainkról és milyen hatással lenne ez gazdaságunkra?

Együnk fenntartható étteremben. Az meg mi?

2015. április 5.

Hírek

Mivel vendégként leginkább azért járunk étterembe, hogy finomakat együnk, nem feltétlenül vesszük észre a környezettudatosságot. A „zöldtörekvések” ugyanis az éttermek működésében sok helyen megjelenhetnek: a szelektív hulladékgyűjtéstől és komposztálástól kezdve, a víztakarékos csapokon és energiatakarékos gépeken át a vegetáriánus fogásokig hosszú a lehetőségek sora.

Európa jövője és a fenntartható fogyasztás

2014. október 31.

Hírek

Mennyire aggódik a fenntartható fogyasztás ügye miatt? Hajlandó lenne változtatni akár személyes fogyasztási szokásain? Hogyan csökkentsük a háztartásunkban keletkezett hulladék mennyiségét?