A városok közvetlen finanszírozása: a demokráciának és a klímának is jó!

2023. október 10.

Hírek

A városok jobb uniós finanszírozása hozzásegítheti az EU-t közös célkitűzéseinek gyorsabb eléréshez, és a jogállamisági konfliktusokban is hasznára válhat – állítja egy Jávor Benedek, a Párbeszéd – ZÖLDEK EP-listavezetőjének társszerzőségével készült közelmúltbeli tanulmány. A közvetlen támogatások növelésétől a beragadó EU-s pénzek újraosztásán át a városi fejlesztési pénzekről szóló döntéshozatal tagállami kormányzatinál alacsonyabb szintre delegálásáig számos… Tovább »

Takarékoskodj az energiával! – Európai Mobilitási Hét Budapesten

2023. szeptember 16.

Hírek

A 150 éves Budapest ikonikus köztereinek átalakulását bemutató kiállítással nyílt meg az Európai Mobilitási Hét a fővárosban. A Budapesti Közlekedési Központ és a Fővárosi Önkormányzat szeptember 16. és 22. között kerékpártúrával, mobilitási sétákkal, kerekasztal-beszélgetéssel, koncertekkel, gyerekprogramokkal, járműbemutatóval népszerűsíti a környezetkímélő, fenntartható közlekedési eszközöket. 2023-ban a rendezvény mottója: „Takarékoskodj az energiával!”.

Folytatódik a budapesti biciklisáv kormányzati műbalhé

2023. augusztus 20.

Hírek

Folytatódik a támadássorozat Budapest első védett biciklisávjai ellen. Miután legutóbb bebizonyosodott, hogy ha szükséges, akár egy mentővel is végig lehet hajtani a sávon, a kormánysajtó újabb témát talált: a reptéri buszok közlekedését.

Kis kerékpársáv-határozó

2023. augusztus 13.

Hírek

Ahhoz, hogy Budapesten a mainál is többen biciklizzenek, többek között biztonságosabb, védett kerékpársávokra van szükség. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy tavaly a védett kerékpársávok kialakítása kapta a legtöbb szavazatot a fővárosi önkormányzat Közösségi Költségvetésének szavazásán.

Fenntartható Városok Konferencia 2023

2023. szeptember 15. - 2023. szeptember 16.

Helyszín: Budapest, Vadász u. 30, 1054

Programok

2023 szeptember 15-16-án a Fenntartható Városok Szervezőcsapata által megrendezésre kerül a második, települési fenntarthatóságot középpontba helyező országos konferencia, Fenntartható Városok Konferencia 2023 címmel.

City Hungary Fórum: Nem mindegy! Hol és hogyan élünk…

2017. szeptember 27.

Helyszín: Hotel Budapest Körszálló

Programok

Ma szerte a világban kurrens téma a fenntartható város. Az ENSZ Fenntartható Fejlődés 11. célja is a fenntartható városok és közösségekre fókuszál. Arra a városra, mely befogadó, biztonságos, rugalmas, és fenntartható. Ahol jó élni, ahol jó dolgozni, ahol jó tanulni. Mi is ilyen magyar városban szeretünk élni. A 3 sztenderd Fenntarthatósági Pillér (Emberek/társadalom, Bolygó/környezet, Profit/Gazdaság)… Tovább »