Az ár a döntő vásárláskor – a fenntarthatóság nem fontos

2022. szeptember 23.

Hírek

Mekkora az ára, milyen az íze és mennyire egészséges – sorrendben ez a legfontosabb 3 szempont, amit mérlegel a hazai vásárló, ha élelmiszert vesz – derül ki egy friss kutatásból. Az ár 10-ből 6 ember számára volt a legfontosabb, a megkérdezettek 58 %-a jelölte be, az ízt 56 %-uk, az étel egészséges voltát pedig 45… Tovább »

Mondjuk ki végre: nem a takarékosság, hanem a pazarlás baromi ciki!

2022. július 21.

Hírek

A rezsicsökkentés részbeni kivezetésével az energiaválság Magyarországon is húsbavágó kérdéssé vált. Mégis, az erről való értelmes párbeszédet hazánkban beárnyékolják a takarékossági praktikákat cikinek, nevetségesnek beállító hangok. Miközben már nem az a kérdés, hogy át kell-e gondolnunk energiafogyasztási szokásainkat, hanem hogy ezt magunktól, időben tesszük-e meg, vagy a külső körülmények kényszerítik ki drasztikusabb formában.

Hiába veszünk energiatakarékos hűtőt, mosógépet, tévét, ha pazarlóan használjuk

2021. október 22.

Hírek

A hazai fogyasztók zöldülésében a szelektív hulladékgyűjtés és az energiatakarékos égők használata a legelterjedtebb. Bár a magyar háztartásokban a hűtők, mosógépek, tévék mintegy fele már energiatakarékos, e gépek környezettudatos használatában még bőven van fejlődési lehetőség – többek közt ez derül ki egy új, országos kutatásból. A reprezentatív felmérés egyik érdekes eredménye, hogy az idősebb korosztály… Tovább »