Greenpeace-aktivisták meghekkelték a Samsungot

2017. február 27.

Hírek

A zöld szervezet az okostelefonok újrahasznosítását követeli a Mobil Világkongresszuson, mivel ezek gyártása és leselejtezése óriási terhet ró bolygónkra. A készülékek gyártása 2007 óta egyenlő India egyéves áramigényével. A telefonokból keletkező hulladék az idén várható 50 millió tonna e-hulladék jelentős részét teszi ki. A Greenpeace azt várja az egész IT-szektortól, hogy bolygónk védelme érdekében gondoskodjon… Tovább »

Tovább zöldülnek a tech-óriások

2016. szeptember 26.

Hírek

Az Apple már 93%-ban megújuló forrásokból szerzi be az energiát, a Facebook két éven belül éri el az 50%-ot, a Google a 100%-ra törekszik. Élen a Microsoft.

Az Apple, mint zöldalma

2016. augusztus 21.

Hírek

Már 14 Apple összeszerelő üzem kapta meg a hulladékmenetes működésért járó tanúsítványt, köztük az embertelen munkakörülményekről, dolgozói öngyilkosságokról elhíresült Foxcon is. A következő években a megújuló energiára állnak át. Az Apple több napelemet telepít Kínában, mint Magyarország.

Az Apple a legzöldebb kütyügyártó

2014. szeptember 3.

Hírek

A Greenpeace értékelte a fogyasztói elektronikai vállalatok környezeti hatásait. Az Apple vezet a Samsung és összes többi rivális előtt is, akik egyelőre nem képesek a nyomába érni. Összességükben az elektronikai vállalatok egyelőre képtelenek kezelni növekvő energialábnyomukat. Fejenként évi 7 kg. elektromos hulladékot termeltünk 2 éve, és ez a szám csak nő.

500 cég teszteli a zöldítő webalkalmazást

2014. április 25.

Hírek

Új webalkalmazás segíti a közép-európai KKV-k termelési folyamatainak „zöldítését”Az európai együttműködésben megvalósuló CEEM projektben 2014 végéig 5 ország 500 vállalkozása érintett.

Közbeszerzéstől is zöldül vissza az Apple

2012. július 14.

Hírek

Újra csatlakozik az Apple az EPEAT-hoz, ahhoz a rendszerhez, amelynek feladata, hogy az elektronikai termékeket környezetvédelmi szempontból értékelje – jelentette be a cupertinói cég alelnöke.

Válasszuk le az internetet a szénről

2012. április 21.

Hírek

A Greenpeace új tanulmánya tizennégy vezető számítástechnikai céget osztályoz energiahasználatuk alapján. Az Apple, az Amazon és a Microsoft piszkos energiával üzemeltetik adatközpontjaikat.