Energiapazarló és rosszul fűtött házakban élünk. Szigeteléssel sokat tehetünk az energiaszegénység ellen!

2023. december 25.

Hírek

Ma Magyarországon 4 millió háztartást tartanak nyilván, és ebből körülbelül 800 ezer háztartás energiaszegény, vagyis az otthonok 20 százalékát- legalább másfél millió embert érint az energiaszegénység. Ennek egyik leggyakoribb oka, hogy azok aránya, akik nem tudják megfelelően felfűteni otthonukat 15 % felett van. Ez Európában a hatodik legmagasabb arány. Emellett a háztartások 20-25 %-a jelentős közüzemi… Tovább »

Napelemet mindenkinek? Célozzák meg a valóban rászorulókat az új napelemes pályázatban!

2021. szeptember 12.

Hírek

Bár még jóvá sem hagyta az Európai Bizottság, az Orbán Kormány megkezdi a Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz forrásainak elosztását, a tervek szerint mintegy 35.000 háztartás számára 100%-os támogatást nyújtva napelemek telepítésére vagy napelemmel kombinált fűtéskorszerűsítés céljára. De van itt csapda is.

Az energiahatékonyság és a szegénység összefügg

2015. november 2.

Hírek

Elkészült a Habitat for Humanity Magyarország 2014. évi jelentése a lakhatási szegénységről. Ma Magyarországon több millió embert érint a lakhatási válság: tízezrek élnek hajléktalanként és a hajléktalanság peremén, százezrek pedig zsúfolt, egészségtelen lakókörülmények között vagy hátrányos helyzetű térségekben. Az energiaszegénység által érintett családok száma is magas, többek közt a rossz minőségű, alacsony energiahatékonyságú ingatlanok miatt.… Tovább »