Milliók a Három szoros-gáton

2016. február 5.

Hírek

Tavaly több mint 2 millió látogató kereste fel a világ legnagyobb vízenergiai létesítményét, illetve a Három szoros-gát turisztikai övezetét a közép-kínai Hupej tartományban. A rekordról ma a projektet működtető vállalat számolt be.

Csúcson a világelső vízierőmű

2012. július 5.

Hírek

Immár a világ legnagyobb vízerőművének mind a 32 generátora termel a kínai Jangce folyó Három Szorosánál. Az erőmű összesített kapacitása 22500 MW.

A vizienergia újabb károsultjai

2012. április 21.

Hírek

Kínaiak tízezreinek áttelepítése várható a következő években a Jangce folyó Három Szoros víztározó térségében, mivel a vízszint emelkedése földcsuszamlások, omlások sorát idézi elő.

Beruházással küzd a vízhiány ellen Kína

2011. október 15.

Hírek

A világ legnagyobb, a Jangce-folyóra épített Három Szoros gát tározóját geológiai törésvonalakkal teli területre építették, ami komoly katasztrófához vezethet. A víztározóban lecsapódó szennyeződés kezelése nem megoldott, darukkal és emberi erővel naponta 3 ezer tonna szemetet emelnek ki a vízből, ami csak egy része a szennyezésnek.

Napi 5 milliárd köbméter víz a Jangcéba

2011. május 27.

Hírek

A Jangce alsó szakaszai annyira kiszáradtak, hogy feljebb megnyitnak egy duzzasztógátat és naponta 5 milliárd köbméter vizet juttatnak a folyóba. Az egyik ok a körültekintés nélküli duzzasztók építése.