Akikről már lemondtak – a kutyák és macskák utolsó esélyei

2024. február 9.

Hírek

Kutyák boldog gazdijaként melegséggel öntötte el szívemet a The Guardian című brit napilap cikke azokról az amerikai és brit állatmentőkről, akik azokat az idős és/vagy beteg macskákat és kutyákat ápolják és gondozzák, amelyeknek gyakorlatilag semmi esélyük nincs már arra, hogy egy-egy új család befogadja őket.

Ismét itt a fagy, az állatok is veszélyben lehetnek

2024. január 6.

Hírek

Újra beköszönt a zord időjárás, mely számos állatfajra veszélyt jelenthet, beleértve a háziállatokat, a haszonállatokat és a vadon élő állatokat is, ezért ebben az időszakban ők is fokozott figyelmet igényelnek – közölte az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos.

5 év alatt harmadával többet költünk kutyánk etetésére

2024. január 5.

Hírek

Egy kutya etetése havonta átlagosan mintegy 12 ezer forintba kerül; jelenleg tízből négy magyar tart kutyát otthon, a legtöbben közülük egy kutyáról gondoskodnak – derül ki a Cofidis reprezentatív kutatásából.

Kövér macskák, szűk macskaajtók – macskaajtó történelem

2023. szeptember 24.

Hírek

Köztudott, hogy a macska öntörvényű állat, és szeret barangolni, s ha nem akarjuk, hogy kaparja az ajtót, akkor azon nyílást kell hagyni számára, hogy szabadon ki-bejárhasson. A macskaajtóból – amit a bejárati ajtóba kell szabni – az olcsótól az érzékelőkkel ellátott bonyolultig számos verziót lehet kapni.

Biztonságosak a kereskedelmi macskaalmok

2023. augusztus 23.

Hírek

A Szupermenta programban macskaalmokat teszteltek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei. 26 macskaalmot vettek górcső alá. A laboratóriumi mérések eredményei alapján a tesztelt termékek alapvetően biztonságosak, penészgomba- és mikroorganizmus-jelenlétével nem akadt gond, azonban hét alomban kis mennyiségű idegen anyagot találtak.

Maximum 3 napig lehet magukra hagyni a spanyol házi kedvenceket

2023. március 17.

Hírek

Új és szigorú állatvédelmi törvényt fogadott el tegnap a spanyol parlament, amely szerint maximum három napig lehet magukra hagyni a háziállatokat. A jogszabály előírja, hogy az állatokat méltó körülmények között kell tartani, valamint listázza, hogy magánszemélyek mely fajokat tarthatnak házi kedvencként az otthonukban.

A kutyameleg házi kedvenceinkre is veszélyes

2019. június 13.

Hírek

Forró beton, kiszáradt vizes tálka, rövid lánc és árnyékmentes hely, már ez is elég ahhoz, hogy a kutyatartás kapcsán baj történjen… A nappali 30 foknál magasabb csúcshőmérséklet idején a rosszul tartott házi kedvencek rövid időn belül hőgutát kaphatnak, mely hosszú távon pusztuláshoz vezet. Az állatokról való gondoskodás a gazdi feladata.

Az Orijen

2019. május 17.

Hírek

A kutyatápok egyik új generációja, az Orijen gyártójának szándéka már a kezdetektől az, hogy olyan márkát dobjon a piacra a kutyák számára, ami leginkább hasonlít a természetes étrendjükhöz.