Nagyüzem a hortobágyi Madárkórházban

2023. január 9.

Hírek

Egy hét telt el a 2023-as esztendőből. A Hortobágyi madárkórházban nagyon mozgalmas volt ez a hét. A különböző mentőállomásokról naponta érkeztek a sérült, a legtöbb esetben azonnali műtétre szoruló madarak.

A szabálytalan légpuskázás miatt rengeteg védett madár is elpusztul

2021. május 18.

Hírek

Az elmúlt évben jelentősen megemelkedett a hortobágyi madárkórházban azon esetek száma, amelyek hátterében lőtt sérülések vagy szabálytalanul kihelyezett csapdák állnak. Hetente mintegy tucatnyi sérült állat érkezik az intézménybe e két probléma valamelyike miatt.

Autóbuszos kirándulás Hortobágyra

2019. szeptember 14. - 2019. szeptember 14.

Helyszín: Hortobágy

Programok

Kedves Természetbarátok!  Kirándulást szervezek Hortobágyra Időpont: 2019.szeptember 14 szombat Utazás autóbusszal Indulás helyszíne: Budapest Népliget,Planetárium Találkozó: 6 óra 30 és 7 óra közt. Indulás időpontja: reggel 7 óra Érkezés Hortobágyra 9 óra 30 és 10 óra között. Visszaindulás: 15 óra 30 és 16 óra között. Érkezés Budapest Népligetbe 19 óra körül Költségek: Útiköltség : 6000… Tovább »

Egy nap a Hortobágyi Madárkórházért

2019. június 01. - 2019. június 01.

Helyszín: Vácrátót, Gárdonyi Géza Rendezvényközpont

Programok

Időpont:     2019.június 1. szombat 9.30-14.30 Helyszín:   Gárdonyi Géza Rendezvényközpont (Művelődési Ház)  2163 Vácrátót, Szabadság út 28 Program:   Megnyitó  Aranyosi Ervin: Találkozás egy gólyával Részletes programismertető Bemutatkozik a Hortobágyi Madárkórház Játékos formában ismerkedés a madarakkal, madármentéssel Kézműves foglalkozás: origami, rajzolás, madaras képek készítése A rendezvény egész ideje alatt jótékonysági vásár, amelynek teljes bevételét a Hortobágyi Madárkórház kapja.… Tovább »

Közel 200 denevért mentettek meg Hajdúszoboszlón

2018. március 11.

Hírek

A hajdúszoboszlói Hotel Victoria nyílászáróinak cseréi közben kerültek elő azok a denevérek, amelyek március 7-én érkeztek a Hortobágy Madárkórházba. Összesen 224 állatot szedtek össze a denevérmentők, de sajnos 28 a mentés közben elpusztult – közölte a madárkórház egyik orvosa.

Továbbra is veszélyben a madarak és a kutyák Debrecenben

2017. február 24.

Hírek

Két hete a debreceni Nagyerdőben találtak egy mérgezett egerészölyvet, ami el is pusztult a Madárkórházba szállítás közben. E hét közepén pedig egy speciális kutyával is keresték a mérget a Madárkórház Alapítvány, a Magyar Madártani Egyesület és a Hortobágyi Nemzeti Park munkatársai azon a környéken, ahol a múlt héten megtalálták a mérgezett egerészölyvet.

A Hortobágyon lábadoznak a csempészett madarak

2017. február 17.

Hírek

A záhonyi határátkelőhelyen Ukrajnából Olaszországba tartó illegális madárszállítmányt füleltek le a határrendészek. A rendőrség lefoglalt 250 védett énekes madarat, melyet egy személygépkocsi csomagtartójában zsúfoltak össze szűk dobozokban. Ritka, védett csonttollúak, süvöltők és tengelicek egymás hegyén-hátán, több napja, étlen-szomjan.