Október 16-án a „Másfél fok – Éghajlatváltozás közérthetően” előadásával indul az őszi Zöld Kalandozások a Humusz Házban

2019. október 16. - 2019. november 27.

Helyszín: Humusz Ház, 1111 Budapest, Saru u. 11.

Programok

2019. október 16-án „FÖLD RESET: Gondoljuk újra és folytassuk együtt!” mottóval ismét kezdetét veszi a Zöld Kalandozások a Humusz Házban. Őszi programsorozatunkon körbejárjuk, miként vehetjük ki a részünket a klímaválság kezeléséből. Elsőként a „Másfél fok – Éghajlatváltozás közérthetően” ismeretterjesztő portál munkatársai mesélnek nekünk az éghajlatváltozás és a környezetszennyezés kapcsolatáról, valamint a lehetséges megoldásokról, közérthetően és… Tovább »

Elektronikai eszközeink csapdájában

2019. szeptember 22.

Hírek

A telefonjaink ma már többet tudnak, mint egy számítógép a kilencvenes évek elején. A mosógépbe viszont már csak aggódva merünk betenni egy vastagabb pulóvert vagy takarót. Pedig az első automaták még ragyogóra mosták a Lada üléshuzatát. A teljesítmény nő, az élettartam rövidül. Vajon milyen következménye lesz annak, hogy egyre gyorsabban cserélődnek az elektronikus eszközeink?

Öko Hírnök Képzés pedagógusoknak

2019. október 12. - 2019. október 19.

Helyszín: Humusz Ház (1111 Budapest, Saru utca 11.)

Programok

A Humusz Szövetség ingyenes 18 órás képzést indít általános iskolai (felső tagozat) és középiskolai tanárok, környezeti nevelők számára. A képzés célja, hogy felvértezzük a környezeti nevelőket a klímaváltozás okozta pedagógiai kihívásokkal szemben. Célunk, hogy:  -áttekintést adjunk a globális környezeti összefüggésekről, -a problémákra megoldásokat találjunk a résztvevők közös tudására alapozva, jó gyakorlatok megosztásával. -konkrét eszközöket, „muníciót” adjunk a környezeti nevelők számára ahhoz,… Tovább »

Nulla Hulladék Hierarchia

2019. augusztus 27.

Hírek

Hazánkban is megjelent a nemzetközi zero waste mozgalom, egyre többen érdeklődnek a hulladékmentes életmód iránt. Azonban sajnos még mindig sok a tennivaló. Ehhez a gazdasági felfogást és modellt kell drasztikusan megváltoztatni. Ebben nyújt útmutatót és segítséget a Nulla Hulladék Hierarchia.

Nulla Hulladék Workshop

2019. június 25. - 2019. június 25.

Helyszín: Humusz Ház (XI., Saru u. 11.)

Programok

A hulladékcsökkentés elméletben jól hangzik, de hogyan lehet ezt a gyakorlatban megvalósítani? Erre szeretnénk választ keresni a résztvevőkkel közösen a workshop során. Célunk, hogy kialakuljon egy olyan közösség, ahol nulla hulladékos jó gyakorlatokat lehet megosztani egymással. Hiszen együtt könnyebb, és ezzel sok időt és energiát lehet spórolni! Az alábbi témaköröket fogjuk érinteni: – hulladékgazdálkodás helyzete… Tovább »

Zöld foltos gyermeknap

2019. május 30.

Hírek

Számos helyszínen érdekesebbnél érdekesebb környezetvédelmi programmal várták a családokat a Nemzetközi Gyermeknap alkalmából meghirdetett rendezvényeken.

Bemutatkozik a Földlakók Környezettudatos Suli Projekt

2019. június 05. - 2019. június 05.

Helyszín: Humusz Ház (XI. kerület, Saru u. 11.)

Programok

A Zöld Kalandozások előadássorozat környezettudatos család témájából nem maradhat ki a gyermekek nevelésének témaköre sem. Hogyan lehet a környezet- és állatvédelem témáját az oktatásba becsempészni? Erre mutat példát június 5-én Lincoln Telma és Gacsó Anikó, a törökbálinti Földlakók Környezettudatos Suli alapítói. Rövid bemutatkozás Lincoln Telma: A Földlakók egyik alapítója Nemzetközi Tanulmányok szakon végzett, jelenleg piackutatással… Tovább »

Ökoépítészet: mitől lesz öko egy ház?

2019. június 12. - 2019. június 12.

Helyszín: Humusz Ház (XI. kerület, Saru u. 11.)

Programok

A környezettudatos családról szóló Zöld Kalandozások előadás sorozat záró elemeként az Öko Otthont, a fenntartható élet színterét vesszük górcső alá Miháltz István, okleveles építészmérnök szakmai közreműködésével. Miháltz István okleveles építészmérnök rövid bemutatkozása: • Építőipari technikumban nem csak az építési alapokat tanultuk, hanem a gyakorlatban is vakoltunk, falaztunk, burkoltunk… Nyári szünetben ácsként dolgoztam • A BME… Tovább »

Mikroszülés – egészséges életkezdet és fenntarthatóság

2019. május 22. - 2019. május 22.

Helyszín: Humusz Ház (1111 Bp., Saru u. 11.)

Programok

Május 22-én filmvetítéssel folytatjuk a Humusz Házban 2019-es tavaszi Zöld Kalandozások előadássorozatunkat, amelyet idén a „Fenntartható élet, környezettudatos család” téma köré szerveztünk. A Mikroszülés című film vetítése után Novák Julianna, perinatális szaktanácsadó és dúla részvételével beszélgetünk az egészséges életkezdet és a fenntarthatóság kapcsolatáról. Ha jobban belegondolunk, a fenntarthatóságnak az egészséges életkezdettel kellene indulnia, csak ennek ismérvei… Tovább »