Csak papíron megy a szelektív hulladékgyűjtés

2020. június 21.

Hírek

Az elmúlt 4 évben növekedett a lakosság környezettudatos hozzáállása, ennek ellenére az italos kartondobozok kétharmada még mindig a kommunális szemétbe kerül. Ugyan 10-ből 9-en szelektíven gyűjtik a papír hulladékot, a tejes és gyümölcsleves dobozok szelektív gyűjtése mégsem éri el az EU-s átlag felét.

ZÖLDENJOBB: bezöldül ma az internet a környezetvédelemért

2017. június 2.

Hírek

A Földön minden percben 36 futballpályányi erdő tűnik el; ezért az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés zöldpólós mozgalmat indít. A #zöldenjobb elnevezésű kezdeményezésben arra buzdítják a fiatalokat, hogy fotózzák le magukat egy zöld pólóban vagy zöld ruhában és osszák meg a képet, ezzel is kifejezve a környezettudatos magatartás iránti elkötelezettségüket.

Budapesten többet, vidéken hatékonyabban szelektálunk

2017. április 6.

Hírek

Jelentős különbségek vannak a magyar városok szelektív hulladékgyűjtési gyakorlatában. 38.000 fát mentenénk meg a kivágástól, ha a veszprémiek hatékonyságával szelektálnánk a tejes és gyümölcsleves kartondobozokat. Államosították a hulladékgazdálkodást – hiányzik a szemléletformálás.

Budapesten készül a világ legnagyobb Italos kartondoboz mozaikja

2016. június 23.

Helyszín: Budapest, VII. kerület Madách Imre tér

Sajtótájékoztatók

BENCE RAJZA ÚJ FEJEZETET NYIT A GUINNESS REKORDOK KÖNYVÉBEN  A világ legnagyobb italos kartondobozból álló mozaikképét készíti el az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés, mintegy 3.500 tejes és gyümölcsleves italos kartondoboz felhasználásával.

A magyarok 46%-a nem szelektálja italos dobozait

2016. április 24.

Hírek

Noha a szelektív hulladékgyűjtés lehetősége a hazai lakosság 96%-a számára elérhető, mégis a magyarok 46%-a semmilyen formában nem gyűjti szelektíven a tejes és gyümölcsleves italos kartondobozokat. Ráadásul még azok körében is minden harmadik italos kartondoboz a kommunális szemétbe kerül, akik szelektíven gyűjtik az otthon keletkezett hulladékot, derült ki az IKSZ által készített, országos reprezentatív felmérésből.

6 olimpikonnal ünnepelnek együtt a szelektálás bajnokai – IKSZ sajtónyilvános díjátadója

2015. november 24.

Helyszín: Városliget Café & Bar, 1146 Budapest, Olaf Palme sétány 5

Sajtótájékoztatók

Kovács „Kokó” István, Kammerer Zoltán, Kovács Katalin, Kökény Roland, Nagy Tímea és Pars Krisztián együtt vesz részt az Italos Karton Egyesülés Ötdobozos Játékok edukációs játék eredményhirdetésén, amely során kiderül, hogy a játék résztvevői és az olimpikonok közül KI LESZ AZ ITALOS KARTON SZELEKTÁLÁS BAJNOKA!

Még Te is lehetsz a szelektálás bajnoka!

2015. október 30.

Hírek

Kovács „Kokó” István, Csernoviczki Éva, Kovács Katalin, Kammerer Zoltán, Kökény Roland, Nagy Tímea és Pars Krisztián is szelektív hulladékgyűjtésre buzdítja a fiatalokat az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés új internetes játékában.

Italoskarton Guinness Rekord születik?

2015. június 03.

Helyszín: Millenáris Park Budapest, Kis Rókus utca 16-20

Sajtótájékoztatók

A világon elsőként, mintegy 500 iskolás és óvodás gyermek részvételével kísérli meg felállítani az italos kartondoboz (tejes és gyümölcsleves doboz) újrahasznosítás Guinness Rekordját az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés.

Kicsit lettünk csak szelektívebbek

2015. január 31.

Hírek

Tavaly 23 %-ra nőtt a tejes és gyümölcsleves kartondobozok szelektív gyűjtési aránya Magyarországon az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés szerint. Az így gyűjtött és újrahasznosított doboz mennyiség elérte a 2700 tonnát, ami 120 tonnával több, mint egy évvel korábban, de még messze az EU 44 százalékos átlaga.

Ingyenes környezetvédelmi tanórákat tart az IKSZ

2014. szeptember 13.

Hírek

Újrapapírgyártás konyhai robotgéppel, hulladékpiramis, családi ökológiai lábnyom: játékos feladatokkal, tanulhatják meg budapesti iskolások,hogyan lehet újrahasznosítani a szelektíven gyűjtött hulladékot, italos kartont, viszont az iskolai – óvodai hulladékgyűjtő programok leálltak. Friss: A hulladéktörvény friss módosításával rendeződött az iskolai papírgyűjtés jogi háttere.