Fülöp Sándor és a zöld szervezetek találkozója

2011. december 15.

Helyszín: Budapest V., Nádor u. 22.

Sajtótájékoztatók

Három és fél éves „hagyománynak” megfelelően ismét találkozóra hívja a környezet- és természetvédő szervezetek képviselőit a jövő nemzedékek országgyűlési biztosa.

Kislábnyom program sajtótájékoztatója

2011. november 18.

Helyszín: Budapest, Nádor u. 22

Sajtótájékoztatók

A GreenDependent Fenntartható Megoldások Egyesülete tisztelettel meghívja Önt „Kislábnyom” elnevezésű kampányának bemutatására. A Kislábnyom programmal célunk, hogy a családok, háztartások energiatudatossága és energiahatékonysága növekedjen, mert hisszük, hogy csupán viselkedésük megváltoztatásával jelentős energia – így pénz is – megtakarítható.

Nyílt levél az ombudsmantörvényről

2011. június 20.

Hírek

A Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata (Kötháló) szerint a törvénytervezet nem képes ellátni az Alaptörvényben megemelt környezetvédelmi követelményszintet, mi több számos ponton egyenesen sérti azt.

Mekkora legyen az állami újraelosztás mértéke?

2011. június 08.

Helyszín: 1051 Budapest, Nádor u. 22

Sajtótájékoztatók

Évek óta folyik a vita arról, hogy az állami újraelosztás milyen mértéke lenne optimális Magyarország számára. A legtöbbször azt hallhatjuk, hogy nálunk az állam a szükségesnél jóval tovább terjeszkedik nemcsak a kiadási, hanem a bevételi oldalon is. Vannak azonban, akik ezt vitatják, véleményük szerint az újraelosztás mértékét nem szabad csökkenteni, sőt elvétve még olyan álláspont… Tovább »

Helyi Hatóságok a Méltányos Kereskedelemért – záró konferencia

2011. május 18.

Helyszín: Országgyűlési Biztosok Hivatala Budapest V. Nádor utca 22

Programok

Budapest, 2011. május 18. 10:00 – 11:30 Megnyitó A multi-stakeholder dimenzió hozzáadott értéke (nem-kormányzati szereplők és a helyi hatóságok) a külső együttműködésben: a legjobb Méltányos kereskedelmi gyakorlatok Czippán Katalin, a Jövő Nemzedékek Országgyűlési Biztosának Irodája, stratégiai és tudományos főosztályvezető-helyettes Carlos Perales, a FAMSI elnökhelyettese, Diputación de Cádiz, FAMSI Angelo Baglio, a United elnöke, Európai Bizottság… Tovább »