Kolibri vagy drón? Íme a legmenőbb természetfilmes kamera

2020. május 18.

Hírek

Amikor kémkedésre használt drónokról hallunk, rendszerint a katonai hírszerzés jut eszünkbe, de van ennél sokkal civilebb felhasználási területe is a műfajnak. Az USA közszolgálati televíziója éppen egy ilyen kém drónnal indult a királylepkék közé, amelyeket máshogyan nem lehetett volna megközelíteni.

Megdöbbentő madártávlatból az Alpok gleccsereinek gyors olvadása

2019. október 4.

Hírek

Jacques-Olivier Travers francia solymász egy fehérfarkú rétisasra erősített fel kamerát, és ezzel mutatja meg az Alpok pusztuló gleccsereit. Szerinte ha az emberek egy madár szemén át látják a világot, az segít meggyőzni őket a madarak és azok természetes élőhelye megóvásának fontosságáról is.

Őrszemek a pusztában

2014. február 9.

Hírek

Különleges videón tárul fel a Kiskunsági Nemzeti Park rejtett életet élő vadvilága. Halpern Bálint, a Rákosi vipera Life + program vezetője és az MME munkatársa évek óta önműködő, éjjel nappal látó kameracsapdákkal figyeli az állatok mozgását a rákosi viperák élőhelyein. A mozgásra aktiválódó szerkezetek esőben-fagyban, télen-nyáron működnek, és az évek során közel 60 fajról készítettek… Tovább »

Lekapták a világ egyik legritkább gorilláját

2012. május 14.

Hírek

Természetvédőknek sikerült rejtett kamerákkal filmre venniük a világ legveszélyeztetettebb gorilláját, a Cross folyó menti gorillát (Gorilla gorilla diehli) Kamerunban.