Sikeresen költöttek a kanalasgémek a Kis-Sárréten

2022. augusztus 3.

Hírek

Idén több mint 60 pár kanalasgém rakott fészket a Körös-Maros Nemzeti Park Kis-Sárrét részterületén. A fiókák szépen cseperednek, gyakran látjuk őket táplálkozni a halastavakon és a környező mocsarakon.

Áttelelő guvatok rejtőzködnek a sárréti berekben

2021. december 26.

Hírek

A Körös-Maros Nemzeti Park vizes élőhelyein sokfelé előfordul egy, a szélesebb közönség számára kevésbé ismert vízimadár, a guvat. Találkozni nagyon ritkán lehet vele, mert rendkívül rejtett életmódot folytat.

A Kis-Sárréten már dalolnak a fülemülesitkék

2021. március 16.

Hírek

A Körös-Maros Nemzeti Park Kis-Sárrét részterületére visszatértek telelőhelyükről a fülemülesitkék. A nádi poszátafélék közül tavasszal ők jönnek vissza a leghamarább, a hímek éneke rendszerint már március elején felcsendül.

A friss számlálás szerint nőtt a túzokállomány

2019. április 7.

Hírek

A március 28-án lezajlott túzokszámlálás keretében összesen 578 túzokot regisztráltak a Körös-Maros Nemzeti Parkban és térségében. A számlálást a Túzok Life Program keretében, ugyanebben az időpontban bonyolították le Ausztria, Németország, Románia és Magyarország egyéb területein is.

Sikeres vörös vércse költések a Kis-Sárréten

2017. július 23.

Hírek

Az ezredfordulón mindössze húsz pár vörös vércse költött a Körös-Maros Nemzeti Park Kis-Sárrét részterületén. Számuk azóta folyamatosan növekszik, idén már elérte a százat.