Pókember porszívóval – Kovács Péter arachnológus

2016. február 28.

Hírek

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság interjúsorozatában a természettudomány napszámosait, azaz a terepen kutató szakembereket mutatja be. Az Ő tudásuk és tevékenységük révén a gyakorlati természetvédelem számára különösen fontos adatokhoz, információkhoz jutnak a nemzeti parki szakemberek. Elsőként egy pókkutatóval beszélgettek.

Szeptemberben kerül a kormány elé a nemzeti vízstratégia

2013. augusztus 19.

Hírek

Néhány héten belül elkészül a nemzeti vízstratégia, amelyhez felhasználják a szakmai fórumokon összegyűjtött, a vízgazdálkodás ésszerűsítését célzó, több mint 1000 javaslatot, a dokumentum jóváhagyásra szeptemberben kerülhet a kormány elé – mondta a vidékfejlesztési tárca vízügyért felelős helyettes államtitkára.

VI. Víz Világfórum

2012. március 17.

Hírek

Magyarország számára a Marseille-ben zajló VI. Víz Világfórumának egyik fő tanulsága, hogy míg a vízhiány egész földrészeket sújt, addig hazánkban vagy a szélsőséges időjárással kell megbirkóznunk, amely hol árvizet, hol aszályt okoz, vagy pedig az ipar által okozott környezetszennyezéssel kell küzdenünk.

Új helyettes államtitkár felügyeli a vízügyet

2012. március 10.

Hírek

A vidékfejlesztési miniszter javaslatára Kovács Pétert nevezte ki a tárca vízügyért felelős helyettes államtitkárává Orbán Viktor miniszterelnök. A szakember eddig a minisztérium Vízgyűjtő-gazdálkodási és Vízvédelmi Főosztályát vezette, március 1-jétől váltja Kling Istvánt a helyettes államtitkári poszton.