Új gazdaság – Humánökonómia vs. Ökonomizmus

2018. május 30.

Hírek

Elsősorban felsőoktatási hallgatókat (elsősorban közgazdászok és mérnökök), PhD képzésben résztvevőket, fiatal oktatókat (fenntarthatósághoz kapcsolódó területekről), és fiatal vállalati szakembereket, menedzsereket, a jövő döntéshozóit várja a KÖVET Egyesület nyári egyetemén.

Átadták a 2017. évi Környezeti Megtakarítási Díjakat

2017. május 28.

Hírek

882 GWh villamosenergia, 74 millió m3 földgáz, közel 20 millió m3 víz, mint erőforrás-megtakarítást és több mint 70 ezer tonna veszélyes hulladék, 2 millió m3 szennyvíz, 565 ezer tonna szén-dioxid kibocsátás-csökkentést ért el a 12 Ablakon Bedobott Pénz programban résztvevő mintegy 99 szervezet.

XII. Ablakon Bedobott Pénz Program – ünnepélyes díjátadó

2017. május 24.

Helyszín: Budapest, Kossuth Lajos tér 11.

Sajtótájékoztatók

Jöjjön el és ünnepelje velünk a 2017. év Környezeti Megtakarítási Díjazottjait! A KÖVET Egyesület 12. alkalommal hirdette meg Ablakon Bedobott Pénz (ABP) programját, melyben a környezeti és gazdasági megtakarítással járó intézkedéseket tartalmazó esettanulmányokat vártuk a jelentkezők részéről.

A gazdasággépen túl

2016. december 06.

Helyszín: Budapest, Andrássy út 98.

Sajtótájékoztatók

A KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdálkodásért a A GAZDASÁGGÉPEN TÚL címmel rendezi meg XXI. éves konferenciáját. A „környezettudatos vállalatirányítás” és „vállalati társadalmi felelősség” továbbra is fontos, de új megoldásokat és utakat is kell keresnünk.

Új gazdaság – Humánökonómia vs. Ökonomizmus. A KÖVET Egyesület nyári egyeteme

2016. augusztus 23. - 2016. augusztus 29.

Helyszín: Keszthely, Pannon Egyetem Georgikon Kar és Balaton-part

Programok

Új gazdaság – Humánökonómia vs. Ökonomizmus témában a KÖVET Egyesület 2016 nyarán nyári egyetemet szervez. Időpont: 2016. augusztus 23-29. (kedd-hétfő) Helyszín: Keszthely, Pannon Egyetem Georgikon Kar és Balaton-part Célcsoport: – felsőoktatási hallgatók – PhD képzésben résztvevők, fiatal oktatók – fiatal vállalati szakemberek, menedzserek A nyári egyetem programjáról: Főbb témák: – Fenntarthatatlan fejlődés: jelek és okok… Tovább »

Ablakon Bedobott Pénz Program — zöld vállalatok, önkormányzatok versenye

2016. június 12. - 2016. szeptember 30.

Helyszín: országos verseny

Programok

Ablakon Bedobott Pénz Program — a fenntarthatóságért elkötelezett vállalatok,önkormányzatok versenye 2016. június 12. – 2016. szeptember 30. A KÖVET EGYESÜLET díjazza a legnagyobb megtakarítást – indul a zöld vállalatok, önkormányzatok versenye. Az Ablakon Bedobott Pénz Program 12. alkalommal indul útjára. Az egyéves program során vállalatok, önkormányzatok, intézmények környezetvédelmi intézkedései vetélkednek egymással. A versenyre a környezeti… Tovább »

A piramis alja, avagy a kettészakadt világ – XX. KÖVET Konferencia

2015. december 09.

Helyszín: MagNet Magyar Közösségi Ház, 1062 Budapest Andrássy út 98.

Programok

A világ egyre nagyobb része, aggasztóan sok ember születik olyan nyomorba, amely lehetetlenné teszi piaci alapon való kiszolgálásukat, sőt életben maradásukat is. Gazdasággép túl hatékonyan működik, nincs szüksége a képzetlen és szétszórtan elhelyezkedő munkaerőre, ezért nem juttat nekik megélhetést sem. Ha nem oldjuk meg a problémát radikális gazdasági irányváltással, az olyan társadalmi és ökológiai krízist… Tovább »

CSR Piac 2015: a felelős vállalatok seregszemléje

2015. június 5.

Hírek

A KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdálkodásért és az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. közösen szervezte tegnap a CSR Piac kiállítást, amelynek fókusztémája a felelős foglalkoztatás volt.

Pályázzon az év legrangosabb CSR eseményére

2015. január 18.

Hírek

A KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdálkodásért és az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. pályázatot hirdet a társadalmi felelősségvállalás iránt elkötelezett vállalatok és szervezetek számára. A szervezők különböző témakörökben várják a kiemelkedő fenntarthatósági intézkedéseket bemutató pályázatokat. A szándéknyilatkozat beküldésének határideje: 2015. február 11!

CSR Piac 2015 Fókuszban a felelős foglalkoztatás

2015. június 04.

Helyszín: Budapest Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpont

Programok

A KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdálkodásért  és az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. közösen szervezi idén a CSR Piac kiállítást, amelynek fókusztémája a felelős foglalkoztatás. A rendezvény fővédnöke Dr. Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára. Az egész napos szakmai rendezvényt június 4-én tartják a Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpontban. A belépés ingyenes,… Tovább »