Már attól tisztább lett a levegő Londonban, hogy szigorítást ígértek

2023. február 16.

Hírek

Hatszor gyorsabban váltak meg a lakosok a dízelautóiktól Londonban, mint az Egyesült Királyság többi részén, mióta Sadiq Khan főpolgármester 2017 februárjában bejelentette, hogy az ultraalacsony kibocsátási övezet (Ultra Low Emission Zone, röviden: ULEZ) területét 2021. október végén 21-ről 379 négyzetkilométerre terjesztik ki.

Varsó bekeményít az öreg autóknak

2023. január 30.

Hírek

Jövőre indul a szigorítás Lengyelországban, kitiltják a fővárosból a régi autókat. 2024 júliusától nem hajthatnak be a 18 évesnél idősebb dízelmotoros és a 27 évet meghaladó korú benzines autók Varsó városközpontjába. A tiltás a rákövetkező nyolc évben fokozatosan szigorodik, 2032-re a dízelautók korhatára 11 évre, a benzineseké 17 évre csökken, tehát most fiatalnak számító gázolajos autók is kiszorulnak… Tovább »

Nagyot csökkent az EU károsanyag-kibocsátása

2022. december 22.

Hírek

Az Európai Unió a 2008-as adatokhoz képest mintegy 22 százalékkal csökkentette az éghajlatra káros üvegházhatású gázok kibocsátását idén – közölte az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat.

Nincs más alternatíva, ki kell vezetni a benzinárstopot

2022. szeptember 15.

Hírek

Az elmúlt tíz hónapban az intézkedés elérte a célját, ezért nincs más alternatíva, mindenképpen a teljes kivezetése szükséges – mondta a benzinárstopról Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára.

Hogyan hat a járvány a klímaváltozásra?

2021. január 19.

Hírek

2020 rendkívüli év volt. A Covid miatti lezárások a levegő minőségének javulását és a széndioxid-kibocsátás csökkenését hozták. De mit jelent ez valójában az éghajlatunk számára? Erre keres választ Jeremy Wilks a Climate Now-ban az Euronews-on.

15 milliárdos hitelből zöldül a Volánbusz

2020. január 27.

Hírek

Az Európai Beruházási Bank (EIB) alelnöke, Liljana Pavlova és Dávid Ilona, a legnagyobb magyar buszflottakezelő vállalatnak számító Volán Buszpark Kft. vezérigazgatója január 24-én 47 millió euró (csaknem 15,8 milliárd Ft) összegű hitelmegállapodást írtak alá. 

35 világváros ígérte meg a légszennyezés visszaszorítását

2019. október 13.

Hírek

A világ legszennyezettebb nagyvárosai közül 35 tett ígéretet a légszennyezettség csökkentésére október 11-én Koppenhágában, hogy így megvalósítsák az Egészségügyi Világszervezetnek (WHO) a levegő minőségére vonatkozó célkitűzéseit.