Csókakőtől Daruhegyig – Fejér megye madárvilága

Kiadványok

A történelmi időkben, 2020 őszéig Fejér megye mai területén bizonyítottan 331 madárfaj fordult elő. Ez nagyon magas szám, a hazai fajlista több mint háromnegyede. A könyv ennek a 331 madárfajnak a megyei előfordulását, jelenlétét, állományalakulását mutatja be.

Van kedved madarat gyűrűzni? A Naplás-tónál most megteheted!

2019. augusztus 13.

Hírek

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) Budapesti Helyi Csoportja 6. alkalommal szervez nyári madárgyűrűző akciót Budapesten, a cinkotai Naplás-tónál, ahova augusztus 12-24. között szeretettel várja az érdeklődőket hétköznap és hétvégén is.

Itt az új zseb madárhatározó

2018. április 7.

Hírek

Elkészült a népszerű okostelefonos Madárhatározó app új verziója, amiben már majdnem az összes hazánkban valaha előfordult madárfaj megtalálható.

Tavaly 226 536 gyűrű elszárnyalt

2016. április 23.

Hírek

Elkészült a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Madárgyűrűzési Központjának összefoglalója a 2015. évi madárgyűrűzési eredményekről. Tavaly Magyarországon összesen 221 madárfaj 226 536 példányát jelölték meg, amely éves szinten meghaladja az eddigi eredményeket.

Terepi madárhatározó gazdálkodóknak

2014. május 09.

Helyszín: Budapest, Attila út 93.

Sajtótájékoztatók

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület ezúton tisztelettel meghívja Önt a "Terepi madárhatározó gazdálkodóknak" című- a Vidékfejlesztési Minisztériummal együttműködésben készült – kiadványának bemutatójára és az ahhoz kapcsolódó szakmai előadásokra

Netes madár leshelyek

2012. április 23.

Hírek

Kukkolja monitorán a madarak titkos életét. Íme néhány webkamera elérhetősége. Várjuk a további tippeket a madárbarátoktól – nemcsak a lusta madarászoknak.

Pénzváltó levélnéző

Kiadványok

Az elmúlt évszázadokban, amikor a latin és a görög nyelv ismerete még az alapműveltség részét képezte, a mainál sokkal több ember értette az élőlények tudományos neveit. Mai füllel hallgatva például a foltos nádiposzáta nyelvtörőnek is beillő Acrocephalus schoenobaenus latin neve (kiejtve ákrocefalusz szkönobénusz) semmitmondónak tűnik, pedig magyarra fordítva Legmagasabb-fejű Nádjáró-t jelent, ami pontos leírása a… Tovább »