Felelős húsfogyasztás – nem csak a termelőké a felelősség

2019. március 24.

Hírek

A fenntartható jövő érdekében mindannyiunknak el kell gondolkodni a húsfogyasztás visszafogásáról, csökkentéséről, és a kislábnyomos, azaz minél alacsonyabb környezeti terhelést jelentő, nem feltétlen húsmentes, csak alacsonyabb (nagyüzemi) hús- és tejtermék tartalmú étkezési szokások kialakításáról. A nagyböjt ideje pedig különösen alkalmas lehet ennek átgondolására!

Biztonsággal fogyaszthatók a szupermarketekben kapható halak

2017. december 12.

Hírek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete 29, szupermarketben is kapható friss és fagyasztott hal nehézfémtartalmát vizsgálta laboratóriumban. Az édesvízi halak közül az afrikai harcsát, busát, pontyot, pisztrángot és a pangasiust, míg a tengeri halak közül a hekk, lazac és tőkehal került a tesztbe. A vizsgált termékek között több hazai is szerepelt, került a tesztbe bio minősítési hal… Tovább »