Klímaváltozás gyarmatosítás alamizsnával és üres pózokkal

2022. január 3.

Hírek

Sajátos leírását adta az elmúlt 500 év történetének az ENSZ novemberi (COP26) klímavédelmi konferenciája kapcsán egy baloldali sajtóorgánum publicistája, aki arra a következtetésre jut, hogy a klímaváltozás okozta globális válság újabb formája annak, hogy a gazdag országok elnyomják a szegényeket.

A Nemzeti Vagyonkezelő mutyizása a legnagyobb állami telekkel a Római-parton

2018. július 28.

Hírek

Miközben a Tarlós-féle mobilgátas koncepció óvatos visszavonulójával újra nyílttá vált a helyzet a Római-parton, a maga módján a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő is beszállt a Római jövőéjért folyó küzdelembe: tavaly decemberben, karácsony előtt két nappal eladták az egyik utolsó nagy beépítetlen állami telket egy frissen gründolt projektcégnek. Az egyetlen licitáló olcsón vette meg a 23 ezer… Tovább »

600 milliárdos bukta az Eon földgáz-nagykereskedő megvásárlása

2014. augusztus 13.

Hírek

Másfél évvel ezelőtt indított pert az atlatszo.hu a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő ellen, hogy megismerhesse az állami tulajdonú Magyar Villamos Műveknek az Eon földgáz-nagykereskedő és a földgáztározók megvásárlásáról döntő közgyűlésére kiadott mandátumot és az azt megalapozó előterjesztéseket. Mint az adatokból kiderült, erre is ráfizettünk.

Léket kapott a természetvédelem

2013. június 21.

Hírek

A birtokpolitika fontosabb a kormánynak, mint a természetvédelem. Nagy horderejű változtatások az állami természetvédelem irányításában vagy egy nem kellő körültekintéssel megalkotott utasítás? Az MME nem érti Vidékfejlesztési Minisztériumot. Ki utasítja a nemzeti parkokat az állami termőföldek hasznosításáról?

Sarkalatos törvény védi a nemzeti vagyont

2011. december 31.

Hírek

Sarkalatos törvény biztosít védelmet a nemzeti vagyonnak a jövőben; a ma hatályba lépett jogszabály értelmében a jövőben vagyonkezelői feladatot csak az állam és a helyi önkormányzatok, intézményeik, valamint a 100 százalékos tulajdonukban álló gazdálkodó szervezetek végezhetnek.