Jön a növényi húsból készült hamburger

2016. június 4.

Hírek

Egy amerikai startup növényi alapanyagokból készíti a hamburgerek húspogácsáit, és eddig mindenki odavolt érte. Nemsokára a New York-i éttermekben is kínálhatják. A megalkotásával az a szándékuk, hogy kompenzálják a tehenek okozta környezetkárosodást,és kielégítsék a marhahúsra éhes amerikai lakosságot, amely mintegy 4,4 milliárd kilogramm darált marhahúst fogyaszt évente.

Mit esznek majd az unokáink, ha nem lesz termőtalaj?

2015. szeptember 14.

Hírek

Miközben a prognózisok szerint 2050-ben 9,3 milliárd embernek a mostaninál 70-75 százalékkal több élelmiszerre lesz szüksége, addig alig hatvan évre lesz elegendő a termőföld a világon.

Orbánék leszámoltak a kisparaszti romantikával

2014. január 29.

Hírek

Végleg szakított a törpebirtokokra épülő, Ángyán József-féle “kertmagyarországi” ideológiával a kormány, amikor úgy döntött, hogy nem különít el plusz agrártámogatásokat a legkisebb gazdaságok számára az uniós Közös Agrárpolitika (KAP) 2014-2020 közötti forrásaiból, holott erre egyértelműen lehetősége nyílt volna.

Földet kérnek a magyar gazdák!

2011. október 27.

Hírek

Napjainkban dől el, hogy 65.000 hektár magyar, állami tulajdonú föld kinek a kezébe kerül. A földek bérbeadására vonatkozó pályázati kiírás azonban értelmetlen és megmagyarázhatatlan feltételt tartalmaz, ami ismét a háttérben meghúzódó érdekkörökhöz juttathatja a földet a helyi gazdák helyett. Az Élőlánc Magyarországért nyílt levele Magyarország kormányához.