Darwin születésnapjára: botanikusként kevesebbet tudunk róla, pedig….

2021. február 13.

Hírek

1809 február 12-én született Charles Robert Darwin, a legszélesebb körben ismert valaha élt biológus. Mondhatjuk, hogy „egyidős a biológiával”, mert ugyanabban az évben látta meg a napvilágot, mint amikor az evolúciós elmélet egyik „előfutára” Jean-Baptist Lamarck először használta a biológia kifejezést.

Sziam virágzó kincsei – a Magyar Orchidea Társaság tavaszi kiállítása

2015. április 17. - 2015. április 19.

Helyszín: Vajdahunyadvár Budapest

Programok

Amikor hosszabbak a nappalok és a napsütés is gyakrabban ragyogja be a kerteket, akkor itt a tavasz, és a Magyar Orchidea Társaság tavaszi kiállításának ideje.  Mint évek óta mindig, idén is egy újabb orchidea-termő területtel szeretnénk megismertetni látogatóinkat április 17-19. között a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban, a Vajdahunyadvárban. Thaiföld került most az érdeklődés középpontjába, nem véletlenül.… Tovább »

Orchidea és Bromélia Kiállítás 2013

2013. november 15. - 2013. november 17.

Helyszín: Budapest Városliget, Vajdahunyad Sétány

Programok

Ha eljön az ősz, rövidülnek a napok, több a sötétség és kevesebb a fény, mindenki úgy érzi, hogy meg kellene hosszabbítani a nyarat még egy kicsit. Ne múljon el a meleg, a szín, a napfény, a virágok! Ehhez nyújt segítséget idén a Magyar Orchidea Társaság őszi Orchidea és Bromélia kiállítása.  Ezen az őszön a sok… Tovább »

Indonézia csodálatos orchideái

2013. április 19.

Hírek

Ha itt a tavasz, akkor itt az orchidea kiállítás ideje is. Mint minden évben, idén is várja látogatóit a tavaszi Orchidea és Bromélia Kiállítás a Magyar Orchidea Társaság rendezésében.