Nem is gondolnád, de a banki ügyeid is hatással vannak a környezetünkre

2021. június 14.

Hírek

Számos előnye van annak, ha bankszámlával rendelkezel. Nemcsak a pénzedet tarthatod biztonságos helyen, hanem rengeteg olyan szolgáltatást is elérhetsz, amely megkönnyíti mindennapjaidat. A pénzintézetek nemcsak folyószámla-vezetést kínálnak, hanem különféle hitelekhez is hozzájuthatsz, de akár biztosítási szolgáltatásokat is igénybe vehetsz.

Ön tudta, hogy évi 100 kilogramm papírt használ fel? Így csökkentheti

2016. augusztus 28.

Hírek

Évente közel tízmillió fát fogyaszt el Magyarország. Átlagosan 0,1 tonna papírt fogyasztunk személyenként, amelynek nagy része használat után a szemétben köt ki, így egy évben 980.000 tonna papírhulladék keletkezik. A felhasznált papír legnagyobb részét a postaládába dobott bolti katalógusok, hirdetések, szórólapok képzik, de emellett népszerű papírhulladéknak számítanak az újságok, a csomagolóanyagok, az iratok, és a… Tovább »

Közel mázsányi papírt használunk évente

2015. július 15.

Hírek

Magyarországon 1989 óta mindössze 20 tonnával nőtt a teljes papírfogyasztás (1989: 890 ezer tonna; 2010: 910 ezer tonna). Ez azt jelenti, hogy egy átlagos magyar 91 kg papírt használ el egy évben, amivel hazánk jelentősen az EU átlag, 173 kg/év/fő alatt van – derül ki az I-COM átfogó papírpiaci elemzéséből.

5500 kilométernyi szavazólap

2014. április 15.

Hírek

Tudjuk, hogy egy választás nem olcsó mulatság. De vajon azzal is tisztában vagyunk, mekkora környezeti terhet jelent egy-egy ilyen esemény? Kicsit utánaszámoltunk, vajon mekkora papírfelhasználással járhatott a 2014-es magyarországi országgyűlési választás.

Zöld nyomtatás: tinta helyett vízzel

2014. február 17.

Hírek

Vízsugaras nyomtatóval lepték meg a világot az északkelet-kínai Csilin Egyetem vegyészei. Igaz a szöveg csak egy napig látszik, de a papírlapot több tucatszor fel lehet használni.

2 év múlva kötelező lesz a szelektív hulladékgyűjtés

2013. május 12.

Hírek

Bár a 18-64 évesek több mint kétharmada szerint fontos, hogy minimalizáljuk a papírfelhasználást, 70 százalékuk nyomtat otthon vagy az irodában. Egy friss felmérésből az is kiderül, hogy bár 2 év múlva már mindenki számára kötelező lesz a szelektív hulladékgyűjtés, erre egyelőre leginkább az 55 év felettiek és a felsőfokú végzettségűek figyelnek oda.

Papírmentes Nap konferencia

2013. április 22.

Helyszín: Kopaszi gát Öböl Ház

Programok

2013. április 22-én első alkalommal kerül megrendezésre a Papírmentes Nap, melyen a részt vevő vállalatok olyan informatikai megoldásokat ismerhetnek meg, melyek a környezeti terhelés csökkentése mellett az üzleti folyamatok hatékonyságát is segítik. A Görög Zita által konferált eseményen a vállalati szakértők mellett a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal képviselője is… Tovább »