Nagybányán nem lesz ciántechnológiás üzem

2016. június 12.

Hírek

A kolozsvári táblabíróság jogerős ítélete értelmében nem hozhat létre a Romaltyn Mining társaság ciántechnológiás aranymosó üzemet Nagybányán a 2000-es tiszai ciánszennyezést okozó Aurul üzeme helyén – közölte a Vocea Transilvaniei erdélyi hírportál.

Ciánmentes Tisza vízgyűjtőt!

2013. szeptember 12.

Hírek

Ciánmentes övezetté nyilvánítaná a Tisza vízgyűjtőjét Catalin Chereches, Nagybánya polgármestere, aki ennek érdekében kezdeményezte a Kárpátok-Tisza-fórum összehívását 2014 tavaszára a máramarosi megyeszékhelyre.

Ciánkatasztrófa újratöltve?

2013. augusztus 16.

Hírek

Semmit sem tanultak, és mindent elfelejtettek: így dolgozta fel az Orbán-kabinet a 2000-es ciánkatasztrófa tanulságát. A nagybányai szennyezés helyszínén hamarosan újra aranykitermelés indulhat, a magyar kormány hallgatása mellett. A ciánbánya veszélyesebb annál, hogy a kormány sunnyogjon.

Tájékoztatott ciánügyben Nagybánya polgármestere

2013. augusztus 10.

Hírek

A magyar kormányt is tájékoztatta a romániai Nagybánya polgármesteri hivatala a városba tervezett ciántechnológiás bányaberuházásról. A 2000-es tiszai ciánszennyezést okozó Aurul aranyfeldolgozó vállalat eszközeit megszerző Romaltyn Mining társaság megkapta a román államtól a jóváhagyást a nagybányai aranyfeldolgozásra.

Mégsem aranyozódik Nagybánya?

2013. április 17.

Hírek

A Romaltyn Mining társaság fontolgatja, hogy lemond a tervezett nagybányai bányaberuházásról, miután az önkormányzat pénteken megváltoztatta a vállalat területének besorolását. A zavaros társaság jogelődje volt a 2000. évi tiszai ciánkatasztrófát okozó nagybányai Aurul társaság.