A klímaváltozás megdrágítja az ibériai sonkát is

2023. február 2.

Hírek

Az egyik spanyol híresség, a jamón ibérico bellota alapanyaga megcsappant. A forró és száraz nyarak miatt a kevés tölgyfa is alig képes életben maradni, ezért a hagyományosan az ezek makkjával táplálkozó disznóknak sem jutott elég takarmány. Az éghajlatváltozás hatásait fokozatosan szinte mindenhol érezhetjük, ez alól pedig a pénztárcánk sem lesz kivétel. Az pedig még a… Tovább »

Erre érdemes figyelni húsvéti sonka- és tojásvásárláskor

2017. április 10.

Hírek

A sonka és a tojás egyaránt előkelő helyet foglal el a húsvéti ünnepi asztalon. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) összegyűjtötte a két népszerű termékkel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, valamint, hogy mire figyeljünk vásárláskor.

Húsvéti jótanácsok

2015. április 2.

Hírek

Mivel fessük a tojást? Mi a különbség a sonka, és a sonkának látszó pácolt tárgy között? Mik a konyhai higiénia alapszabályai? Miért kell alaposan megfontolni a nyúlvásárlást? Íme a válaszok.