Katasztrófa-agrárturizmus

2023. szeptember 28.

Hírek

Gyuricza Csaba ekétlenítő a génszerkesztést ajánlja az országnak. Sorban születnek a világvége hangulatú számvetések. Gelencsér András értékelése szerintem a helyén is volt. Most az kormány agrárkatonája is megpróbálja, hogy rátegyen egy lapáttal. Mit mondjak, engem nem győzött meg arról, hogy tudja miről picsog, de hát nem ezért szeretjük.

A szántóföld gyümölcsei

2019. szeptember 2.

Hírek

Az európai fehér gólya állomány nagy része már augusztus elején megkezdte több ezer kilométeres vándorútját Afrika felé. Az alföldi vizes élőhelyek közelében található legelőkön csoportokba verődve is megfigyelhetőek. A kettőtől akár több száz főig terjedő csapatok aztán előszeretettel keresik fel  a bő táplálékforrást nyújtó helyeket. Kevesen tudják de a frissen szántott föld is egy táplálékban… Tovább »

Íme a barnaforradalom: no till technológia + direktvetés

2018. január 3.

Hírek

A talajromlás világszintű probléma. Az ENSZ 2015-ös jelentése szerint a Föld összes talajának 33 %-a szenvedett el valamilyen fokú károsodást többek között a helytelen szántási technológiák miatt. Miután az USA-ban elkezdett terjedni a no till (szántást nélkülöző) technológia, a termőföld eróziója közel 40 %-kal csökkent 1982 és 1997 között. Európában lassan terjed a környezetbarát módszer.