Vádemelés denevérpusztítás miatt

2022. május 11.

Hírek

Természetkárosításért emelt vádat az ügyészség egy negyvenéves férfi ellen, aki nyolcvanegy denevér életét veszélyeztette. Egy építkezésen megzavarta a denevérek téli álmát, 18 állat pusztult el.

Saját telkére vezette a védett forrás vizét az erdész alpolgármester

2022. május 6.

Hírek

Egészen pofátlan történet borzalja a kedélyeket az Egertől nem messze fekvő Szarvaskőben, Heves megye egyik legszebb fekvésű kistelepülésén. Az alig pár száz lelkes falu Fidesz közeli polgármestere után az alpolgármester is lemondott, a hétfői rendkívüli ülésen pedig a képviselő-testület is feloszlatta magát.

Hogyan károsítja a háború a környezetet?

2022. április 16.

Hírek

Gyakran kérdezik tőlünk, hogy a fegyveres konfliktusok hogyan károsítják a környezetet. Új konfliktus, és a környezet? Összefoglaltuk, hogy a háborúk és a militarizmus milyen főbb módon károsítja a környezetet.

Gigaberuházás a Fertő tónál: együttműködés vagy erőpolitika?

2022. április 1.

Hírek

Bekapcsolódva az egyre erősebb civil és szakmai ellenállásba ütköző hazai vízparti beruházásokról, a Fertő tóra ráerőltetett nagyszabású fejlesztési tervvel kapcsolatban éreztem szükségesnek a megszólalást. Lakosné Horváth Alojzia a Ramsari Egyezmény részes országainak döntéshozó konferenciáját képviselő Állandó Bizottság egykori elnökének véleménye.

Az orbáni természetkárosító cinizmus újabb csúcsa: 5 napon belül 25 milliót fizessen a Greenpeace

2022. január 11.

Hírek

A létező legmagasabb, 25 millió forintos eljárási díjat kellene befizetnie a Greenpeace-nek, hogy a Közbeszerzési Döntőbizottság érdemben foglalkozhasson a fertői közbeszerzésről szóló beadványával. A döntően kisösszegű magánadományokból élő civil szervezet természetesen nem tudja kifizetni ezt a hajmeresztő összeget. A KD szerint nem jó helyen kopogtat a Greenpeace a Fertő-tavi beruházás kapcsán.

Íme a természetgyilkos biciklizés

2022. január 11.

Hírek

A hétvégén a budapesti Városliget adott otthont a cyclocross országos kerékpárosbajnokságnak, amely a magyar kerékpárossport egyik legnívósabb, kiemelkedő eseménye. Viszont a közparki funkciókat jelentősen csorbítja egy súlyos környezeti pusztítással járó versenysportrendezvény, amely a növények, fák és a gyepfelület jelentős területű károsodásával jár.

Az agrárminiszter elégedett, miközben egyre nagyobb veszélyben a Fertő tó

2022. január 6.

Hírek

Nagy István agárminiszter semmitmondó és felelősséghárító választ küldött Schmuck Erzsébetnek, az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottsága elnökének nyílt levelére, melyben személyes találkozóra hívta a minisztert, a civileket, és a pártok frakcióvezetőit a Nagy Tavak Koalíció határozati javaslatáról, amit a kormánypárti többség lesöpört az asztalról.

Orbánék antizöld karácsonyi ajándéka: mégis lesz vízitelep a Fertő tavon?

2021. december 26.

Hírek

Karácsonyi közpénzeső a Mészáros birodalomnak: a visszavont gyorsított közbeszerzés után újra meghirdette a Fertő tavi vízitelep fejlesztésének második ütemét a Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. Ezúttal nem gyorsított, hanem csak egyszerű nyílt közbeszerzésen lehet ajánlatot tenni.