Az Orbán kormány kiárusítaná a természetvédelmi területeket is

2022. október 23.

Hírek

A tarvágást engedélyező rendelet után itt van a kormány újabb botrányos javaslata: Védett természeti terület értékesíthető! Gyakorlatilag ez áll abban a törvényjavaslatban, amit Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes nyújtott be pár napja az Országgyűlés elnökének. Ha tehát valakinek egy szép nemzetipark-darabkára, vagy mondjuk a közeli tájvédelmi körzet egy szeletére fájna a foga, akár meg is vásárolhatja azt magának.

Orbánék szemet vetettek a természetvédelmi területekre is

2022. október 20.

Hírek

A tarvágást engedélyező rendelet után itt van a kormány újabb botrányos javaslata: mostantól védett természeti területek is értékesíthetőek lennének. Az LMP – Magyarország Zöld Pártja tiltakozik és követeli a javaslat azonnali visszavonását.

Módosulnak az energetikai törvények

2013. május 14.

Hírek

A jövőben a megújuló energia hasznosítására szóló pályázatok helyett az illetékes miniszter által rendeletbe foglalt műszaki követelmények lesznek az irányadók a pályázóknak – egyebek mellett ezt tartalmazza az a törvényjavaslat, amelyet a nemzeti fejlesztési miniszter pénteken terjesztett a parlament elé.

Elkészült a civiltörvény tervezete

2011. június 23.

Hírek

A törvényjavaslat egyszerűsítéseket és új társulási formát is kínál a civilek számára. A közhasznúság új feltétele a társadalmi támogatottság és erőforrások megléte lenne. (Fotó: Szász Pál, wikipedia.hu)

Adókedvezmény luxusautókra – lobbi a környezet ellen

2011. június 23.

Hírek

A WWF Magyarország megdöbbenve értesült a Parlamentbe kedden benyújtott törvénymódosító javaslatról, amely jelentősen csökkentené a legszennyezőbb nagy teljesítményű autók regisztrációs adóját, míg megnövelné az adót a kisebb szennyezőanyag-kibocsátású gépjárműveknél. (Fotó: wikipedia.hu.)