5 dolog, amit lehet, hogy nem tudtál a wc-papírról

2021. július 9.

Hírek

Ha fenntartható zöld háztartásról beszélünk, általában nem a toalettpapír az első, ami az eszünkbe jut pedig ha belegondolunk, valóban sok fogy belőle. Otthonunk elengedhetetlen, naponta használt termékét a pandémia helyezte fókuszba, hiszen ez volt az a termék, amiből szinte mindenki betankolt. Nézzünk most pár olyan tényt, ami talán nem közismert a toalettpapírral kapcsolatban

Így teremts környezetbarát munkahelyet!

2019. november 4.

Hírek

Szabad időnkben egyre többen figyelünk arra, hogy minél kevésbé károsítsuk környezetünket, de ennél azért többet is tehetünk. Miért nem kezdjük rögtön azon a helyen, ahol az időnk többségét töltjük, a munkahelyünkön?

Inspiratív termék a fenntarthatóság jegyében

2019. május 30.

Hírek

Újra megjelenik a boltok polcain a Crepto és a Szilvia. A jól ismert márkákat a MAGYAR PISZKE PAPÍR Kft. vezeti vissza a piacra, környezetvédő csomagolásban, papírdobozban is kínálva azokat. A higiéniai papírgyártás korszakváltás előtt áll: nő az igény a környezeti szempontból fenntartható termékek iránt, és ez a fogyasztói elvárás a higiéniai papírok piacán is megjelenik.… Tovább »

Környezettudatosság a higiéniai területeken

2019. május 22.

Hírek

Napjainkban egyre több figyelmet fordítunk a környezettudatosságra. A háztartási hulladékot igyekszünk szelektíven gyűjteni, és bizonyos cégek már ezek újrahasznosításával dolgoznak. Vásárolhatunk műanyagból készült ruházati termékeket, de mi magunk is ötletes dekorációkat készíthetünk hulladékokból.

Zöld utakon a SPAR

2019. április 6.

Hírek

A SPAR üzleti filozófiájának egyik sarkalatos pontja a környezettudatos vállalatirányítás. A kiskereskedelmi áruházlánc a hulladékkezeléstől a logisztikán át a reklámtevékenységig egyre több környezetkímélő megoldást alkalmaz és vásárlóit is bevonja azok működtetésébe.

Újrahasznosított WC-papírral a bolygóért

2019. március 18.

Hírek

2. éve ünneplik március 18-án az Újrahasznosítási Világnapot. Újrahasznosított WC-papírral 80%-nyi megújuló erőforrást és 38%-nyi vizet lehet megtakarítani.

Még mindig alacsony az újrahasznosítás aránya

2017. január 23.

Hírek

Ugyan egyre tudatosabb a lakosság az újrahasznosítás gyakorlásában, a szelektív hulladékgyűjtésben, az újrahasznosítás szintje még ma sem éri el az 50%-ot. Pedig csak a tudatosításon és az új szokások felvételén múlik, mégis sokan csak legyintenek, ha környezetvédelemről vagy újrahasznosításról beszélünk.

Ön tudta, hogy évi 100 kilogramm papírt használ fel? Így csökkentheti

2016. augusztus 28.

Hírek

Évente közel tízmillió fát fogyaszt el Magyarország. Átlagosan 0,1 tonna papírt fogyasztunk személyenként, amelynek nagy része használat után a szemétben köt ki, így egy évben 980.000 tonna papírhulladék keletkezik. A felhasznált papír legnagyobb részét a postaládába dobott bolti katalógusok, hirdetések, szórólapok képzik, de emellett népszerű papírhulladéknak számítanak az újságok, a csomagolóanyagok, az iratok, és a… Tovább »

Ismeri Ön az FSC logót? Pedig már fogott ilyen terméket

2016. június 2.

Hírek

A Környezetvédelmi világnap alkalmából készült Sonda-Ipsos felmérés szerint a magyar lakosság csupán 18%-a ismeri az FSC logót. Igen ám, de mi fán terem a Felelős Erdőgazdálkodás Tanácsa emblémája?

Még Te is lehetsz a szelektálás bajnoka!

2015. október 30.

Hírek

Kovács „Kokó” István, Csernoviczki Éva, Kovács Katalin, Kammerer Zoltán, Kökény Roland, Nagy Tímea és Pars Krisztián is szelektív hulladékgyűjtésre buzdítja a fiatalokat az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés új internetes játékában.