Hírek
„Az emberi szervezet az evolúció során alkalmazkodott a pollenekhez, tehát önmagukban általában nem károsítják az egészségünket. A pollenallergiában szenvedők rohamosan növekvő száma elsősorban annak a következménye, hogy a légszennyezéssel a virágport is számunkra ártalmassá tettük” – állapította meg Szegő Judit környezetkutató, a Levegő Munkacsoport programvezetője.
Hírek
A mindenki által ismert méz új oldalát mutatta be Baranyai Edina a Magyar Tudományos Akadémia által meghirdetett Környezetvédelmi Tudományos Ifjúsági Pályadíj egyik idei nyertes pályamunkájában. Az ólmozott benzin és a horgany cinktartalma is kimutatható az öreg mézekben.
Hírek
Húsz év adatai alapján úgy tűnik, hogy a pollenallergiásoknak csak rosszabb lesz: ahogy melegszik az idő, kitolódik a pollenszezon, és az allergén pollenek koncentrációja is növekszik. Ráadásul ez a trend az egész világon megfigyelhető.
Kiadványok
Több mint ezer év bizonyítja a méz és a többi kaptártermék csodálatos hatását.
Hírek
Magyar kezdeményezésre foglalkozott a napokban az Európai Bizottság azzal a kérdéssel, hogy bekerülhet-e a mézbe a génkezelt mezőgazdasági növényekről (GMO) származó – és mesterséges úton bevitt transzgéneket is tartalmazó – GM-virágpor anélkül, hogy a génmanipulált összetevőket az egyébként szokásos módon külön jelölni kellene.