A hazai környezetvédelmi igazgatás aktuális helyzete – az új szervezeti és jogszabályi változtatások bemutatása – konferencia

2017. március 28.

Helyszín: Budapest, Nagytétényi út 190

Programok

időpont: 2016. március 28. (kedd) helyszín: Herman Ottó Konferencia Központ (1223 Budapest, Nagytétényi út 190.) A Földművelésügyi Minisztérium háttérintézményeként a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. kiemelt feladata a környezetvédelmi ismeretterjesztés, valamint az ágazati szereplők közötti párbeszéd erősítése. Ezt a célt hivatott szolgálni a március végére tervezett konferencia is! A hazai környezetvédelmi igazgatás aktuális helyzete –… Tovább »

Kézivezérlés a lezüllesztett zöldapparátusban

2016. február 7.

Hírek

Minden érintett tiltakozik az állami háttérintézmények megszüntetése ellen. Többen is arról beszéltek a Látótér stábjának, hogy szerintük Lázár János bejelentése nem a bürokráciacsökkentésről, hanem anyagi haszonszerzésről szól. A Fidesz egykori környezetvédelmi államtitkára szerint az átalakításokkal szétverik a szakértői réteget.

Orbán antizöld birodalma – Rodics Katalin környezetvédelemről és földrablásról

2015. november 6.

Hírek

Rodics Katalin a hazai környezetvédelmi szakma meghatározó személyisége, az államigazgatásban eltöltött évtizedek után jelenleg a Greenpeace mezőgazdasági felelőseként dolgozik. Az átlátszó arról kérdezte, hogy miként építette le a rendszer a környezetvédelmet, miért siet a kormány az állami földeladásokkal, és hogyan szennyezik be génmódosított takarmányokkal az országot egy kormányközeli álcivil szervezet segítségével.

A zöld NERtelen árnyalata

2015. április 19.

Hírek

Az Országos Környezetvédelmi Tanács a kormány környezetvédelmi tanácsadó testülete. Állítólag, mert az Orbán-kormány most éppen a területi államigazgatási szervezetrendszer átalakításával/szétverésével kapcsolatos OKT aggályokat nézte levegőnek.

Béke poraidra, környezetvédelem?

2015. április 8.

Hírek

A végéhez közeledik a 2014-ig egységes környezet- természetvédelmi és vízügyi intézményrendszer szétdarabolása. A zöld szempontokkal szemben elsőbbséget kell adni a kormány gazdaságfejlesztési céljainak.

2015. április 1. – a környezetvédelem halála

2015. április 1.

Hírek

Az Orbán-kormány mától fű alatt átszervezte a Környezetvédelmi Felügyelőségek munkáját. Vajon a Lázár János vezette miniszterelnökség mikor fogja utcára tenni a szakmai dolgozókat, és miként változik az ügyintézés? Sem az ügyfelek sem az alkalmazottak nem tudják mi indokolta az ilyen jellegű “leamortizálását” a környezetvédelemnek. A környezet, és természetvédelem, mint nemecsek ernő.

Attól, hogy Fidesz-tag vagyok, még nem vagyok hülye- mondta Illés Zoltán

2015. január 28.

Hírek

A korábbi környezetvédelmi államtitkár ismét nekitámadt a Fidesznek: az után, hogy az elmúlt évek környezetvédelmi politikáját a földbe döngölte, majd a napelemtermékdíjat bírálta, most a Tarlós István-féle mobilgát ellenében szólalt fel. És azt mondta a vs.hu-nak, hogy egyelőre nem is áll le.

Illés Zoltán és a szakadó plafon

2015. január 23.

Hírek

Illés Zoltánt nemsokára szentté avatják, miközben Ő szépen végig haknizza a baloldali sajtót, és elbeszéli milyen csúnya bácsi ez az Orbán Viktor, és milyen csúnya dolgok történtek az Orbán kormány által. Csak hogy eddig Ő volt ennek a kormánynak az egyik illetékes elvtársa.

Természetvédelem – meddig?

2014. november 6.

Hírek

Az állami környezet- és természetvédelem mind a mai napig a kilencvenes évek második felében elfogadott törvényeket használja. Vagyis egy olyan időszak jogi hagyatékából él, amikor egy minimális szakmai hozzáértéssel rendelkező, ugyanakkor a pártjában erősen beágyazott, jó érdekérvényesítési képességű politikus birtokolta a zöldtárcát. Baja Ferencről van szó. Kilövési engedély a nemzeti parkokra. A Földművelésügyi Minisztérium elkötelezett… Tovább »

Nem hazudtunk! Visszautasítjuk Illés Zoltán vádjait.

2012. július 13.

Hírek

Környezet- és természetvédő szervezetek május 29-én egy értékelést adtak át a kormányzat két éves környezetpolitikai tevékenységéről a Miniszterelnök képviselőjének. A dokumentumot Illés Zoltán államtitkárnak is eljuttatták. Hivatalos választ nem, de hazugsággal vádolást kaptak, ezért nyílt levelet írtak.