Zsebkertészet

2013. március 24.

Hírek

Ilyenkor tavasszal, akinek akár csak egy zsebkendőnyi földje is van, azt könnyen elkapja a kertészkedési láz. De vajon mit érdemes vetni, ültetni annak, akinek csak egy balkon vagy egy folyosó áll a rendelkezésére? Milyen növények maradnak meg a cserépben, balkonládában? És virágot vagy inkább zöldséget, gyümölcsöt termesszünk?

Ökobútoros zöldítés

2013. március 17.

Hírek

A lakás energiafelhasználásának csökkentése, szigetelés, fűtéssel, vízzel való takarékoskodás, vegyszermentes háztartás, ökológiai szempontból megfontolt vásárlás. Ezek egyre több ember számára jelentik a mindennapi gyakorlatot. De tudunk-e olyan bútort választani, ami az ökológiai kritériumoknak is megfelel, amit azzal a jó érzéssel használhatunk, hogy megint sikerült néhány centivel csökkenteni az ökológiai lábnyomunkat?

Zöldlak, tárulj!

2013. március 15.

Hírek

Még hivatalosan meg sem nyílt, de az energia megtakarításban máris követőkre talált a veszprémi ZöldLak. Persze véletlen is lehet, ami a keddi sajtóbejáráson fogadott, hogy a kívülről még nem vakolt, csak szigetelőanyaggal beborított épület közvetlen közelében másik két házon is ugyanolyan nikecell borítást láttunk. Egy ilyen szigetelés jelentős energia megtakarítást jelent, a fűtésszámlát is több… Tovább »

Konyhai ökotrükkök

2013. március 10.

Hírek

Egy átlagos magyar háztartás energiafogyasztásának nagyjából 7%-át fordítja főzésre. Ez olyan arány, ahol már megéri különböző, nagyon egyszerű praktikákkal a konyhai berendezéseket, eszközöket kicsit tudatosabban használva megtakarítást elérni. És nem mellékesen, egészségesebb módon főzni, figyelve a család egészségére, és az utódaink egészséges életlehetőségeire.

Sajtóreggeli a Zöldlakban

2013. március 12.

Helyszín: Veszprém, Diófa u. 3.

Sajtótájékoztatók

Szeretnénk meghívni Önt egy háznyitó reggelire a Kör Alapítvány új épületébe, mely a ZöldLak nevet viseli. A frissen felújított ingatlant közösségi térként fogjuk használni: lakossági környezetvédelmi bemutatóközpont, zöld filmklub, háztartás-zöldítő tanfolyamok várják majd az érdeklődőket.

Olcsó rezsicsökkentő módszerek

2013. március 3.

Hírek

Kormányzati intézkedések ide vagy oda, az igazi rezsi csökkentés nem csupán azt jelenti, hogy olcsóbban kapunk valamilyen háztartási energiát, hanem azt, hogy takarékoskodva az energia felhasználásával érünk el megtakarítást, ami amellett, hogy a pénztárcánkon is észrevehető, környezettudatos fogyasztói magatartást jelent.

Mennyit fogyaszt a lakásod?

2013. február 24.

Hírek

Európában az összes elfogyasztott energia 40 százalékát az épületekben használjuk fel, ezért foglalkozik kiemelten az Európai Unió is a lakások, közintézmények enegiahatékonyságával. A 2002-es, e témában első uniós irányelv tette kötelezővé az épületek energetikai igazolását építés, eladás vagy bérbeadás esetén.

Háztartási zajcsökkentés

2013. február 17.

Hírek

A zajok okozta hatások sokszor fel sem tűnnek egy egészséges embernek addig, amíg ezek az ingerek el nem érnek egy már kellemetlen szintet. A káros zajok ellen a legjobb védekezés, ha már az épület tervezésekor figyelünk a zajszigetelésre és a kivitelezés során sem tekintünk el a szigeteléstől. Néhány praktika.

Minden zárt térnek lélegeznie kell!

2013. február 8.

Hírek

Fejfájás, fáradtság, tompaság, koncentrációs problémák – mindenki tapasztalhatta ezeket a tüneteket, és sokszor semmi más nem áll a háttérben, mint a friss levegő hiánya. Életünk túlnyomó részét zárt terekben töltjük, nem mindegy hát, hogy milyen minőségű levegőt szívunk be. A rossz levegő nemcsak rossz közérzetet okozhat, de az egyre gyakoribb asztmás és allergiás betegségekért is… Tovább »

Ésszerűen fűtsünk fával! 2.rész

2012. november 29.

Hírek

Aki fával fűt, és ezt megfelelő módon, megfelelő tüzelőberendezésben teszi, töredék áron megússza a telet. 2. rész: eligazodás a tüzelőberendezések útvesztőjében.