Hirdetés

100%-ban karbonsemleges lett a GREP Green Public Lighting Zrt. Magyarországon. A cég a tevékenységének karbonlábnyomát karbonkreditek vásárlásával egyenlítette ki.

100%-ban karbonsemleges lett a GREP Green Public Lighting Zrt.

A GREP Green Public Lighting Zrt. 2010-ben alakult magyar családi vállalkozás, tagja az FBN-h, a felelős családi vállalkozások egyesületének. 2021-re 100%-ban karbonsemleges vállalkozás lett!
100%-ban karbonsemleges vállalkozás | Certificate No.: BCO-20210928-0127 “Fő célkitűzésük, hogy az új, korszerű, környezetbarát és gazdaságilag is megtérülő technológiákat minél szélesebb körben megismertessék és elfogadtassuk meglévő és jövőbeli partnereikkel, legyen szó új létesítésű vagy korszerűsítési projektekről. Ezáltal hozzájárulhatnak hazánk Kyotoi Egyezményben és a Párizsi Megállapodásban vállalt éghajlatvédelmi erőfeszítések eléréséhez.” – mondta Makra József a cég igazgatóságának elnöke.

BOCS Civilizációtervezés Alapítvány által ellenőrzött karbonsemlegesség!A cég a tevékenységének karbonlábnyomát karbonkreditek vásárlásával egyenlítette ki. Az érdekessége abban van ennek a karbonsemlegességnek, hogy a cég fejlesztései és tevékenysége révén keletkezet karbonlábnyom árnyéka, sokkal több karbonegység jóváírását tette nekik lehetővé a nemzetközi regiszterben, mint amennyi a saját karbonlábnyomuk kiegyenlítéséhez szükséges karbonkredit mennyiség. Ebből kifolyólag kevéssel több mint 4 ezer tCO2eq karbonegységet értékesíteni is tudnak. Valamint ez kiegészül évente további körülbelül ezer tonnának megfelelő nagyságrenddel. A projektek megvalósításának ellenőrzését független szakértők végezték az iCC-nél, az auditot pedig a BOCS Civilizációtervezés Alapítvány. A karbonkreditek eladásából befolyt pénzeszközöket újabb, és újabb éghajlatvédelmi projektek elindításához tudják felhasználni. Végül is ez az önkéntes karbonpiac lényege, mindenki jól jár és mérhető, vitathatatlan éghajlatvédelmi hatást tudnak felmutatni mindazok akik előállítják, és akik megvásárolják a karbonkrediteket.

Pál Tamás
Forrás: greplight.eu

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás