Hirdetés

“Halottról jót vagy semmit” – reagált közleményben Illés Zoltán a Népszabadság tegnapi számában megjelent, a közelmúltban elhunyt Teller Edének tulajdonított feljegyzésre. A napilap szerint az atomfizikus halála előtt néhány nappal megfogalmazta a magyar belpolitikával kapcsolatos, az ellenzék magatartását kedvezőtlenül megítélő álláspontját. Ebben többek között az áll, hogy “a fideszes Illés Zoltán be akarja záratni Paksot, jóllehet nem ért az atomenergiához”.

“Teller úrnak igaza van: sem az atom-, sem a hidrogénbomba gyártásához nem értek, de nem is terheli a lelkiismeretemet tömeggyilkosságban elpusztított milliók halála” – áll a fideszes
képviselő közleményében. A Fidesz-frakció szóvivője tegnap azt mondta, hogy a Fidesznek
kétségei vannak a levél hitelességével kapcsolatban. “Amíg nem ismerhetjük meg Teller Ede eredeti feljegyzéseit, kétségeink vannak, hogy a Népszabadság című napilapban megjelent írás hiteles-e, valóban Teller Edétől származik-e” – mondta Halász János az MTI-nek.

Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke az írás kapcsán újságírók előtt közölte: a Fidesz vezetői sem értettek egyet Illés Zoltán “radikális megközelítésével”, amelyet az atomenergia békés felhasználásáról és a paksi atomerőmű bezárásáról fogalmazott meg.
A hosszú évtizedekig az Egyesült Államokban élő Teller Ede szeptember 10-én, életének 96. évében hunyt el.
2003. szeptember 16.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás