Hirdetés

Magyarországon a természetes vizek többségében bárki nyugodtan fürödhet, mert jó a vízminőség, ez alól csak a Duna a kivétel – mondják a tisztiorvosi szolgálat szakemberei. A Balaton vízminősége most kiváló, a gondot a tónál csak az algásodás okozza. A Tiszán és a Körösökön szintén jó minőségűnek tartják a vizet a szakemberek. A Balaton vízminősége kiváló, ezt több független vizsgálat is megerősítette. Az egyetlen rossz hír, hogy egyre erősebb az algásodás. Ennek az az oka, hogy sekély, és nagyon meleg a víz. A tó mélysége elérte az idei mélypontot, Siófoknál most 37 centiméter.
A Dunán viszont a Tisztiorvosi szolgálat munkatársai nem ajánlják a fürdőzést, mivel a vizet baktériumok szennyezik. Ez alól csak a ráckevei Dunaág alsó szakasza a kivétel, ott viszont szintén algásodik a víz. Míg a fővárosnál a folyóba ömlő szennyvíz húsz százalékát tisztítják, Szolnokon, Szegeden és Dunaújvárosban egyáltalán nem. Ennek ellenére például a mohácsi révnél is sokan fürödtek. A Drávánál sem a vízzel van baj.

A Felső-Tiszán mindenhol jó minőségű a víz a strandokon, de itt is alacsony a vízállás. A folyónál egyre több a baleset. Békés megyében a Körösökön találhatók a legnépszerűbb fürdőhelyek. A folyópartokat hétvégente több ezren is felkeresik. A legkedveltebb strandok a Fekete-Körösön, a Kettős-Körösön valamint a Sebes-Körösön találhatóak. Az ÁNTSZ szerint vízminőség a Sebes-Körösön kiváló, de a folyó többi szakaszán is megfelelő.
2003.08.11.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás