Hirdetés

Az AirVisual Earth Pekingben élő fejlesztője, Yann Boquillod is aggódik a családja egészségéért; ezért készítette el azt a szolgáltatást, ami több mint 8000, a levegő minőségét ellenőrző állomás adatait figyeli világszerte. Budapest is nézhető.

A weblap a kapott adatokból készíti el a valós időben frissülő globális légszennyezettségi térképet. Boquillod elmondta, hogy azért készítette el a térképet, hogy az emberek is lássák, mennyire komoly problémákat okoz a szennyezett levegő- szúrta ki az index.

Az AirVisual Earth interaktív térképe figyelembe veszi a szélirányt, és színkódok szerint csoportosítja a légszennyezettség mértékét. A vörössel jelzett területeken a legmagasabb azoknak a részecskéknek a koncentrációja, amiknek 2,5 mikron az átmérője (PM2,5), és komolyan károsíthatják a tüdőnket. Az AirVisual nemcsak valós időben mutatja a légszennyezettséget, de 3 napos előrejelzéseket is készít 6000 városra. A szolgáltatás okostelefonokon is elérhető.
 

ÚJ Delhi egy gázkamra. India a világ legszennyezettebb országa

ÚJ Delhi egy gázkamra. India a világ legszennyezettebb országa

Az indiai kormány vészhelyzetet hirdetett, miután a légszennyezés ÚJ Delhiben az egészségügyi határértékek tizenhatszorosára emelkedett. Az iskolákat bezárták, a helyiek megpróbálják elhagyni a várost, legalábbis aki megteheti ezt. Az egyik miniszter gázkamrához hasonlította a város levegőjét.

Az Unicef legfrissebb jelentése szerint a világon kétmilliárd gyerek él súlyosan légszennyezett vidéken. A kétmilliárdos tömeg egyharmada Indiában és a környező országokban él. Évente 600 ezer, ötévesnél fiatalabb kisgyerek hal meg a szennyezett levegő okozta megbetegedésekben.

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás