Hirdetés
APA - MTI

A Greenpeace aktivistái felszólítottak 25 osztrák tejgazdaságot, hogy azonnal állítsák le az állatok genetikailag módosított szójával való táplálását.

Azokra a bajorországi kutatási eredményekre hivatkoztak, amelyek genetikai módosított szója nyomaira bukkantak tehéntejben, de ezt három évig nem hozták nyilvánosságra.

Ausztriában évente 500 ezer tonna Roundup-Ready GMO-szóját importálnak, amit takarmányként használnak fel, egyebek mellett a tejtermelő szarvasmarháknál is.

“A kutatási eredmények eltitkolása botrányos. A tehéntejben található genetikailag módosított DNS kiszámíthatatlan kockázatot jelent a fogyasztók számára, ezért az osztrák tejgazdaságoknak azonnal ki kell vonniuk a táplálásból a genetikailag módosított szóját” – követelte Steffen Nichtenberger Greenpeace-aktivista.

Eddig azt feltételezték, hogy a genetikailag módosított növények az emésztés során eltűnnek az állatok szervezetéből, és nem kerülnek a tejbe, vagy a húsba. A legújabb bajorországi vizsgálatok azonban Roundup-Ready szóját és BT176 kukoricát mutattak ki a tejmintákban.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás